Scud Mountain Boys - Massachusetts (1996)

Rock / Country
Label: Sub Pop

1. In a Ditch (2:42)
  2. Scratch Ticket (3:44)
  3. Penthouse in the Woods (2:42)
  4. Grudge Fuck (5:03)
  5. Big Hole (4:00)
  6. Van Drunk (4:38)
  7. Lift Me Up (4:30)
  8. Liquor Store (4:38)
  9. A Ride (3:38)
  10. Holy Ghost (4:17)
  11. Cigarette Sandwich (2:58)
  12. Massachusetts (3:14)
  13. Glass Jaw (4:15)
  14. Knievel (4:02)
avatar van Syndro
Raar dat ik hier het eerste bericht moet plaatsen. Schitterende plaat namelijk. De ingrediënten zijn niet spectaculair, namelijke rustige country-rock met drums, bas, akoestische gitaar en slide gitaar, maar wat een mooie liedjes! Ik vind zijn stem erg mooi. Een van de mooiste moderne, alternative country-rock platen die ik ken!

avatar van heartofsoul
Dit album kreeg van mij onlangs een nieuwe kans. De eerste maal dat ik het beluisterde (een paar jaar geleden) stelde het mij teleur, maar wellicht moest ik de liedjes wat vaker horen. En nu - vind ik ze prachtig. Geen idee hoe dat precies werkt, soms duurt het bij mij jaren, en soms is het gelijk raak.
Enfin, dat is misschien leuk voor een gedachtewisseling op een andere plek op dit forum. Joe Pernice is trouwens de naam van de vocalist (ook bekend natuurlijk van de Pernice Brothers en van zijn mooie album Big Tobacco), en van zijn stem moet je misschien leren houden, dat kan ook een factor zijn bij het beluisteringsproces natuurlijk. Uiteindelijk blijkt dit album voor mij erg verslavend uit te pakken, en dat komt natuurlijk ook door de schitterende muzikale omlijsting, waar naast de gebruikelijke drums, bas en akoustische gitaar ook hier en daar slide, piano en mandoline van uitmaken.

avatar van heicro
Ontdekt met dank aan een recensie in Altcountry.nl. De juichende kritieken kan ik alleen maar onderschrijven.