Thunderdome 2nd Gen Part 1 (2004)

Electronic / Dance
Label: ID&T

1. Evil Activities - Far Beyond You (3:47)

met Chaosphere

2. Hellsystem - Enemy (5:53)
  3. Catscan - The Daylight Burn (4:04)
  4. Despairful Tomorrow - And Hell Followed (4:44)
  5. DJ Rob en Da Future - Yeah (5:24)

met MC Joe

6. Mindustries - Playing the Game (4:08)
  7. DJ Paul - I Am God [Evil Activities Remix] (5:24)
  8. The DJ Producer en Manu Le Malin - Special Request (4:37)
  9. Catscan en Deimos - Enough Chocolate (3:49)
  10. Meagashira - E.G.O. (5:48)

met Jay Capone

11. DJ Rob en Da Future - Hardcore Killer (4:47)
  12. Razor Edge - Chewing on the Razor (3:10)
  13. Placid K - Mutation (3:51)
  14. The Viper en Tommyknocker - The Prophecy Unfolds (5:08)

met MC Da Mouth Of Madness

15. Leviathan - Unleash the Power (4:40)
  16. Prowler - Falling Down (2:54)
  17. Enzyme X - Dissonant Poetry (2:28)
  18. DT6 - Malevolent (2:40)
  19. Korsakoff - Powerrave (5:26)
  20. Neophyte en Evil Activities - Evil at Heart (5:20)
  21. DJ Nosferatu - Cameltoe (5:48)
  22. Tha Playah - Rotterdam Nightmare (5:24)
  23. The DJ Producer - XTC-2002 (6:10)
  24. E-Man - Dark Discovery (5:58)
  25. Leviathan - Reality (4:50)
  26. Base Alert - Zoo (5:19)
  27. Angels of Darkness - En Qntrol (3:38)
  28. Member 1 - Message (1:36)
  29. Floorkiller Project - Godless (3:05)
  30. Deimos en 100 Kilo Maarten - Impartialism (2:11)
  31. Sound Abuse - The Terrible Truth (2:22)
  32. Daisy en Mandragore - Kiss Me (1:08)
  33. Catscan - Me and Mr. Tadao Kikumoto (0:45)
  34. Ophidian - Butterfly [VIP Remix] (1:36)
  35. Tieum - All Right (0:59)
  36. Catscan - ARP (1:11)
  37. Sidephex - Solitary Confinement (1:54)
  38. Lowtek - Halo (1:26)
  39. Sidephex - The Onslaught (1:45)
  40. Tieum - No Mercy for Pigs (1:53)
  41. Face Hoover - Symphony of Sickness (1:17)
  42. DJ Jappo en Lancinhouse - EXLXAXL [DT6 Remix] (1:39)
  43. Creatures of the Occult - Heaven Is Destroyed (1:35)
  44. Voldo - STHLMspeed (2:49)
avatar van Goodfella
Jaja, de aller- allernieuwste Thunderdome. Licht 8 augustus in de schappen, waar kan ik dat eigenlijk invullen?

Samples zijn hier te beluisteren. Zit wel leuk nieuw spul tussen, al is het allemaal weinig verrassend. Lijkt me aan de hand van die minisamples een vrij degelijke cd. Weinig uitschieters.. niet naar boven en niet naar beneden.

Tracklist komt er qua volgorde misschien nog wat anders uit te zien, maar dat zien we tzt wel.

neo
Goodfella schreef:

pm naar T.O

avatar van Goodfella
Aanvulling: Vanaf Member 1 - Message begint de Powermix – Fear The Future (Start The Panic Mix). Jammer dat de nieuwe en interessante tracks hiervan in een mix voor het eerst worden gereleased. De leukste tracks lijken hieruit te komen tenminste.

Verder valt het op dat er een aantal vrij oude tracks op de cd staan. Playing the Game, Dissonant Poetry, Butterfly... dat eindeloze uitstel heeft de cd geen goed gedaan.

Tja eigenlijk valt hij me naar aanleiding van de cd vies tegen, hooguit 4 echte toppertjes. Voor de rest een boel middelmatigheid en pruttel.

XL
Mitchell schreef:

Voor de rest een boel middelmatigheid en pruttel.

Zo als altijd bij thunderdome

avatar van Goodfella

Welkom op de site! Bedankt voor je bijdrage, ik hoop in de toekomst nog veel meer van dit soort informatieve en constructieve posts te lezen!

XL
Dank U Goodfella

Deze keer overheerst de middelmatigheid en pruttel wel heel erg. Dat is gelukkig niet bij elke thunderdome het geval.

Het hoesje is wel grappig, soort halve dvd. Verder is de inhoud helaas de minste uit de "nieuwe" thunderdome serie. Cd 1 is bezaaid met "gaat wel"tracks, track 3 is alleen erg goed en 17, al is die vet ingekort. Verder zijn 10 en 13 wel goed, maar Dj producer&Manu le malin valt hier tegen.

Cd 2 begint met een bedroevend softe plaat, die van korsakoff, past beter op een trance cd. Verder is het nummer van dj producer wel vet en die van E-man is ook goed. De mix is gelukkig wel ok tot goed, maar dit hele thunderdome album bevat te weinig toppers en kwaliteit, zo jammer, die paar goede platen en de mix maakt een heel klein beetje goed, daarom nog net ***

Nog een kleine toevoeging bij nader inzien, Cameltoe van Nosferatu vind ik ook erg goed, ik weet niet waarom, maar die plaat is gewoon zo lekker ook al is ie vrij standaard/simpel, hij blijft gewoon goed. Verder hetzelfde gebleven qua mening.

En wat vond je van Catscan's ARP?

Onwijs gave track.

Klopt, Arp is erg goed, deed me een klein beetje aan armageddon project denken. De reden dat ik die plaat niet noemde is omdat die in de mix zit en net 1 minuutje duurt ofzo, en aangezien ik de mix al in mijn recensie had verwerkt, snappie? De mix is erg goed, en arp en samen met de meeste nummers uit de mix zijn erg goed te noemen. Dankzij de mix kon ik nog op *** komen, anders was deze cd wel **1/2 of zelfs ** geweest.

p.s. ik vrees wel voor de toekomstige releases van thunderdome, als de kwaliteit zo bedroevend blijft als dat het bij deze cd het geval is, zal ik waarschijnlijk van Thunderdome afstappen en op zoek gaan naar echte kwaliteit. Heb nu bijvoorbeeld Doomsday Mechaniks besteld bij Third Movement, ik wacht in spanning af wanneer deze in de bus valt, Dj Producer vind ik super!

avatar van Onderhond
Echt jammer dit. Wat bezielt ID&T om zo'n stunt uit te halen. Zo mogen het dan wel "2nd Gen" noemen, ik kreeg eerder flashbacks naar vroegere tijden. De avonden dat ik op Atlantis (ooit Channel X) naar hardcore ala The Headbanger zat te luisteren.

Met absoluut afschuwen geluisterd naar DJ Rob & Da Future (Yeah), Evil Activities, Meagashira, The Viper, DJ Paul, Prowler en Leviathan. Met nostalgie (totaal misplaatste dan) geluisterd naar Hellsystem, Catscan en DJ Rob (Hardcore Killer). Volledig passief geluisterd naar Placid K, Catscan & Deimos, DT6 en Mindustries. Maar een track of twee op de gehele eerste CD deden me wat. Allereerst de samenwerking tussen Producer en Manu Le Malin. Lekkere wazige stomper en meteen ook de beste track van de eerste CD. Tweede track was Razor Edge - Chewing On The Razor. Leuke basses en vreemde samples in verder een relatief normaal ritme, maar wel sappig genoeg om te kunnen boeien.

De Mix op de tweede CD is eigenlijk niet veel beter. Heel wat trieste trancecore in het begin, later wel wat leuke tracks maar niks echt nieuws (Butterfly VIP, zeer 2nd gen idd ). Ook de mix zelf is niet veel soeps, maar dat kan ook grotendeels aan de track liggen natuurlijk. Ik denk dat ik deze CD maar best zo snel mogelijk vergeet.

Trieste compilatie dus, waarmee ID&T weer volledig de lead in goeie hardcore CDs kwijtspeelt. Die "2nd gen" lijkt mij dan ook veel meer wishful thinking, en lijkt zeker niet terug te slaan op de muziek zelf. Jammer, want de Thunderdome CDs voor deze waren van hoge kwaliteit (styling + muziek). 1.5*

avatar van Goodfella
Jammer ja. En dat allemaal dankzij een stom ruzietje tussen de samenstellers van deze cd en de grote baas van TTM. Want het waren vooral de nieuwe Peaky's, AP's, Void Settlers en N-Vitrals die de vorige TD's zo sterk maakten.

avatar van Goodfella
Toch even de moeite genomen om dit in z'n geheel te beluisteren. Conclusie: de Thunderdome selectie stelt geen reet voor zonder input van Third Movement. Het was eigenlijk al bekend maar 't wordt met deze cd pijnlijk onderstreept. Zolang het nog steeds niet botert tussen Groep PAM en Groep Hoff blijven de hoogtepunten waarschijnlijk bestaan uit een incidenteel uk-hardcore trackje, wat verdwaald Enzyme spul, een enkel PAMmetje en wat guilty pleasures. *kuch*Rotterdam Nightmare*kuch*En Qntrol*kuch*

Brengen ze tegenwoordig maar 1 thunderdome cd per jaar uit, of zijn ze zo geschrokken van dit slechte deel dat ze ermee gekapt zijn of zwaar aan het vergaderen zijn.... Ik hoor alzo lang niks.

avatar van Fianosther
ik snap dus totaal niet (ik heb de samples op de site gedeeltelijk geluisterd) wat je hier in kan vinden. Meeste titels van nummers en dan vooral de titel van de cd slaan totaal nergens op. Voor de rest klinkt het als oeverloos gebeuk en snerpende zwaar cheesy en dus irritante synths en samples. De punk/rock kant van hardcore en dan vooral het experimentele van dillinger escape plan kan ik volledig begrijpen, dat beukt ook enorm maar daar zit zoveel meer energie in, bovendien is dat niet cheesy en brengt het een flink aantal prachtige muzikale wendingen teweeg zowel instrumentaal als vocaal. Misschien begrijp ik de essentie niet maar volgens mij is die met electronische hardcore hetzelfde als met punk/rock hardcore, alleen begrijp ik van deze plaat blijkbaar helemaal niks of anders: ik heb gewoon gelijk .

avatar van Goodfella
Maar dit ís ook zwaar cheesy

Totaal niet representatief voor het potentieel wat er in electronica-hardcore zit. Ook in dit genre wordt geexperimenteerd, alleen zit je daarvoor tegenwoordig verkeerd bij de Thunderdome cd's. Probeer eens wat releases van The Third Movement (Void Settler / Labyrinth, Peaky Pounder, N-Vitral, Rude Awakening, Producer), daar vind je waarschijnlijk eerder de dingen die je zoekt.

de tracks in die mix zijn nog ht vetste allen deze duren zo erg kort , misser deze cd

avatar van Hardcoremaster
Het is een flinke tegenvaller, dat wel. maar ik weet hier nog genoeg luisterplezier uit te halen. Ik weet gewoon met alle hardcore cd's door 1 deur te komen. Maar na zoveel Thunderdome's heb je nu...en eindelijk 1 die tegenover de rest de minste is.
Maar voor mijn oren geen wanproduct..daar ben ik al te veel gabber voor. Het ergste heb ik al gehad en al meedre keren aangegeven.
Ik ben altijd snel tevreden. 3,5*

avatar van Ralph 1983
Dit vind ik een van de slechtste TD cds die ik had gekocht en ben er daarna maar mee gestopt. Er staan wel goede nummers, maar de manier van het samenstellen is zo rommelig dat het niet lekker wegluisterd. X-ess en Catscan hadden het toen samengesteld met hun (inmiddels failliete) bedrijf Pro Artist Management (PAM) die gingen toen weg bij TTM.

Voordat ik die cd kocht in de zomer van 2004 had ik daarvoor al Hardcore To The Bone VIII en Always Hardcore 15 gekocht die echt stukken beter waren dan Thunderdome.