Jadiel - Lo Mejor de Mi (2008)

geen stemmen

Puerto Rico
Reggae / Wereld
Label: EMI

1. Intro (2:43)
  2. Pretty Girl (3:11)
  3. Mala (3:38)
  4. Sexy Sensual (3:22)
  5. Alargame La Vida (4:28)
  6. Me Gusta (3:56)
  7. Sol Y Arena 2 (3:56)
  8. Me Muero (3:13)
  9. Mirandome (3:51)
  10. No Te Miento (4:01)
  11. Me Lleva (3:20)
  12. Sentado en Mi Celda (3:25)
  13. Sex Machine (3:27)
  14. Caminando Por Ahi La VI (4:01)
  15. Tranquila (3:20)
  16. Para Que Volver (3:43)

met Arcangel

17. Calentamiento (3:38)

met Franco El Gorila

18. Enchuletiao (3:26)
Hij werkte al samen met Arcangel, Don Omar en Tito "El Bambino", dus dan moet je wat in je mars hebben. Ramón Alberto González Adams a.k.a Jadiel brengt op zijn eerste plaat een mix van verschillende stijlen reggaetón.

Ondanks dat het af en toe wat pop-achtig klinkt, overtuigt hij wel met deze nummers (Pretty Girl, Mala). Dit in tegenstelling tot de wat rustigere nummers. Hij kan met zijn stem niet zo'n gevoel in een nummer leggen zoals bijvoorbeeld Zion dat doet in het wonderschone Te Vas. Het is dan ook maar goed dat er niet zoveel van deze tracks op staan, want Jadiel zijn kwaliteiten liggen ergens. De beats zijn uitstekend verzorgt door producers als Doble A & Nales "Los Presidentes" en Urba & Monserrate. Het overgrote deel van het album is echter in elkaar geknutseld door Ingeniero. Het zijn dan ook twee van zijn nummers die er bovenuit steken. Me Gusta is een fantastisch nummer en Sol Y Arena 2 is misschien nog wel beter dan zijn voorganger Sol, Playa y Arena met Tito "El Bambino". Jadiel leent zich dan ook uitstekend voor dit soort nummers: niet te veel gezwijmel, maar gewoon knallen.

Het meest opvallende nummer van het album, Sex Machine, zou je een combinatie van Dance en Reggaetón kunnen noemen. Het nummer zal voor sommigen vulgair overkomen, maar zolang je geen Spaans verstaat of niet vies bent van een beetje dirty talk, is het een heerlijk nummer. Een ander nummer wat een beetje uit de toon valt is Caminando por Ahi la Vi. Het refrein zorgt voor een relaxte sfeer, iets wat op de rest van het album niet voorkomt.

De enige twee gastartiesten komen tegen het einde van de plaat aan bod. Arcangel zorgt met zijn opvallende stem voor wat afwisseling op het nummer Para Qué Volver. Calentamiento met Franco "El Gorila" is een heerlijk nummer, maar of hij heel veel toevoegt is de vraag. Misschien was een andere gastartiest beter geweest, daar waar de stemmen van Franco en Jadiel niet heel veel van elkaar verschillen.

Al met al een aardig debuut van deze man uit Puerto Rico: