Camberwell Now is een voortzetting van This Heat. 2 leden uit die band stapten eruit (Charles Hayward an Trefor Goronny) en een zekere Steve Rickard kwam er nog bij. Hij zorgde voor tapes en fieldrecords.
Ik weet nog dat ik begin jaren 80 overweldigd was door de muziek van This Heat. Dat was zo anders dan dat ik kende, in wezen redelijk revolutionair. Flinke noise, maar wel met wat prog invloeden. Zeker geen gemakkelijke muziek. Jammer genoeg de band nooit live gezien.
Ik was toen dan ook erg benieuwd naar de opvolger van This Heat, hoe zou dat klinken ?
Op zich is de invloed van de twee ex leden dermate groot, dat je duidelijk This Heat erin terug hoort. Komt natuurlijk ook door de zang van Charles Hayward.Natuurlijk blijft de noise aanwezig en ook wel de gekte. Toch werd deze plaat wat minder hoog ingeschat dan This Heat.
Ik weet nog dat ik de ep direct heb aangeschaft (en nu ook weer beluister), maar op dat moment eigenlijk niet zo veel heb beluisterd. Waarom weet ik eigenlijk niet meer. Misschien was ik al wat afscheid aan het nemen van deze periode. Als ik nu kritisch luister blijft dit toch een erg goede ep. De A kant is redelijk rustig(dat viel toen ook wat tegen), de vals klinkende samenzang horen we ook terug. Het langste nummer is het meest noise achtig (in het begin)en lijkt iets meer op een uit de hand gelopen muziek sessie, maar wel erg mooi.
Maar al met al een mooie ep. Camberwell Now heeft verder nog een ep gemaakt en verder weinig meer. Charles Hayward heeft verder nog solo platen gemaakt. Ik heb verder nog een cd van Massacre , een samenwerking van Fred Frith , Bill Laswell en Charles Hayward. Met deze drie heb je een heel scala van underground bands ( Material, Arcana, Henry Cow, Sleleton Crew, This Heat), maar het is me nooit gelukt hun cd Funny Valentine in zijn geheel te beluisteren. Zoveel noise en experimenten. Volgens mij staat die cd nog niet op music meter. Rectificatie, hij staat er wel op. Maar nog geen bericht. Zal ik ook maar als eerste doen.