Summer Love Album Volume 1 (1988)

Label: Arcade

1. Tim Hardin - How Can We Hang on to a Dream (2:01)
  2. Golden Earring - Just a Little Bit of Peace in My Heart (5:19)
  3. Roek's Family - Get Yourself a Ticket (3:52)
  4. The Korgis - Everybody's Got to Learn Sometime (3:37)
  5. Bachman-Turner Overdrive - Lookin' Out for No.1 (5:10)
  6. James Brown - Woman (3:29)
  7. Stealers Wheel - Late Again (3:11)
  8. The Moody Blues - Nights in White Satin (4:25)
  9. America - Ventura Highway (3:22)
  10. The Righteous Brothers - Unchained Melody (3:35)
  11. Styx - Babe (4:25)
  12. The Walker Brothers - The Sun Ain't Gonna Shine Anymore (3:02)
  13. Gidea Park - Beach Boy Gold (4:27)
  14. Albert Hammond - It Never Rains in Southern California (3:51)
avatar van foxhusky
Vreselijke hoes, maar toch een verzamelalbum met een prima samenstelling. Bijna allemaal erg goede nummers. Alleen is Beach Boy Gold van Gidea Park een echte misser. Dat nummer is een medly van hit van The Beach Boys, maar dan nagespeeld door iets dat zich dan Gidea Park noemt. Waarom niet een echt nummer van The Beach Boys? Jammer. Alle andere nummers zijn wel originelen.

avatar van gaucho
Kringloopkoopje van een euro. Gekocht vanwege de samenstelling, die veel leuke nummers bevat. Het gekke is dat ik alleen bij de meeste nummers geen zomers gevoel krijg, of ook maar een herinnering aan de zomer heb. Het intro van Babe doet me altijd aan de kerstdagen denken ( ) en gedragen nummers als Late again, The sun ain't gonna shine anymore (die titels alleen al!), Nights in white satin, How can we hang on to a dream en Everybody's got to learn sometime hebben voor mijn gevoel meer een herfstig karakter. Zelfs een titel die wél bij het thema lijkt te passen - It never rains in Southern California van Albert Hammond - heeft tekstueel gewoon een trieste ondertoon.

Alleen bij het jazzy BTO-nummer, die hit van America en de Beach-Boys-medley-die-niet-van-de-Beach-Boys-is zie ik me nog wel in een cabriootje langs de kust scheuren, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Nou ja, tijdloze muziek voor alle seizoenen, zullen we dan maar zeggen.

Wat die Beach Boys-medley betreft: natuurlijk heeft foxhusky gelijk als hij stelt dat ze beter voor een écht Beach Boys-nummer hadden kunnen kiezen, maar eigenlijk ben ik er in dit geval wel blij mee. Deze versie van Gidea Park was ook in Nederland een redelijke hit in 1978, in de jaren dat allerlei medleys in toenemende mate in de hitparade opdoken. Ik heb het singletje ooit gehad en vind het wel leuk om het weer eens te horen. Daarnaast vind ik het per saldo ook best aardig gedaan. De Beach Boys-harmonieën worden aardig geïmiteerd en de nummers lopen vrij vloeiend in elkaar over. Ik heb er geen diepgravend onderzoek naar gedaan, maar dit zou daarnaast zomaar eens de enige keer zijn dat dit nummer op CD te vinden is. Voor wie daar waarde aan hecht...

Er blijkt ook nog een deel 2 van te bestaan, zie ik net. Daar hebben de samenstellers het zomerse gehalte iets beter voor elkaar. Zou leuk zijn als ik die ook nog eens tegenkwam.

avatar van foxhusky
Wat leuk om opeens genoemd te worden in een bericht over iets dat ik in 2008 (nu 14 jaar geleden) heb geschreven. Inmiddels is mijn muzieksmaak wat milder geworden en nu kan ik het Gidea Park nummer ook wel redelijk waarderen. Dit was de eerste keer dat het op CD verscheen, maar het is daarna nog talloze malen op andere compilatie-cd's uitgekomen. Dat las ik net terug op Discogs.

Je hebt gelijk dat de meeste nummers op dit album helemaal niet zo'n zomers gevoel oproepen. Had ik zelf nooit bij stilgestaan.