The Diamond Compact Disc Collection 10 (1988)

Alternatieve titel: Legendary Popsongs - The Long Versions

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Nederland
Label: Arcade

1. Creedence Clearwater Revival - Suzie Q (4:37)
  2. T. Rex - Get It On (4:26)
  3. Ultravox - Vienna (4:39)
  4. Blondie - Heart of Glass (4:31)
  5. The Kinks - Lola (4:06)
  6. Golden Earring - Twilight Zone (7:56)
  7. Joe Cocker - Feeling Allright (3:59)
  8. The Buoys - Give Up Your Guns (4:15)
  9. Procol Harum - A Salty Dog (4:35)
  10. Yazoo - Don't Go (3:03)
  11. Gary Numan - Are Friends Electric? (5:18)
  12. Depeche Mode - Just Can't Get Enough [Live] (5:31)
avatar van foxhusky
Ik geef voor dit verzamelalbum niet meer dan 3,0 punten, hoewel er best hele goede nummers op staan. Ik heb dit album destijds in 1988 gekocht, omdat ik nieuwsgierig was door de subtitel 'The Long Versions'. Echter, nergens stond op het CD doosje vermeld hoe lang de tracks duurden. Het boekje gaf alleen reclame over de andere CD's in de reeks 'The Diamond Compact Disc Collection'.

Een vorm van bedrog. want ik kan toch echt 'Don't Go' van Yazoo met 3:03 minuten géén 'long version' noemen. Ook de andere nummers zijn niet bepaald 'long' te noemen, met uitzondering van 'Twilight Zone', dat is wel de lange versie. Ook 'Just can't get enough' van Depeche Mode is een lange versie, maar het is wel een live-uitvoering (die een hit werd), maar nergens staat vermeld dat het gaat om de live versie. Slordig. Het toont weinig respect voor de luisteraar en artiest.