C-Rayz Walz & Kosha Dillz - Freestyle Vs. Written (2008)

1 stem

10. The Evolution of Fan
  11. March to the Death
  12. Sof
avatar van Rhythm & Poetry
Dit album is in 24-uur tijd opgenomen. Destijds heb ik het ook een aantal keer beluisterd omdat ik er best onder de indruk van was. C-Rayz Walz heeft leuke en bovendien ijzersterke lyrics. Kosha Dillz is nog een talent (ik geloof een jaar of 19) hij kan niet mee met C-Rayz Walz maar is wel vermakelijk. Productioneel zit het allemaal wat simpeler in elkaar maar is het zeker niet slecht. Nog een keer beluisteren en dan geef ik mijn stem.

Relax
Deze was toch eerder op de site ?
C-Rayz freestyled en Kosha Dillz heeft geschreven toch ?

Lijkt me dan wel leuk ja.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja ik heb destijds bij aankomende hiphop projecten dit gepost maar ik kon hem niet toevoegen. Weet trouwens niet meer zeker of Kosha Dillz ook rapt, het is al weer een tijd geleden.

avatar van Chrisseh
Relax schreef:
Deze was toch eerder op de site ?
C-Rayz freestyled en Kosha Dillz heeft geschreven toch ?
Ja inderdaad, ik dacht ook zeker te weten dat deze al een keer op de site gestaan heeft!

avatar van Rhythm & Poetry
Op het nummer Calouses of a Hustler wordt de zelfde sample gebruikt als op het nummer Starlight van Snowgoons en Viro the Virus. Waar komt deze sample origineel vandaan?

En inderdaad beide rappen, Kosha Dillz doet dat vrij aardig, beter als wat ik me er van kon herrineren. Hij heeft een fijne stem om naar te luisteren zonder dat deze echt bijzonder is. C-Rayz Walz daarentegen kan ik steeds beter waarderen en hij heeft echt iets toe te voegen. Minpunt op het album zijn sommige refreintjes zoals op Holiday. Verder heb ik er weinig op aan te merken. Sterke lyrics op goede producties.

avatar van thomzi50
Vind het niet zo bijzonder. Het is in geschreven, geproduceerd en opgenomen in drie sessies van 24-uur, dat is wel een bijzondere en knappe prestatie.

ManMonster
Ik weet het niet, het is wel orgineel maar ik kan er niet echt lang naar luisteren, vind die Kosha ook niet echt zo bijzonder... Het klinkt ook niet echt als een geheel vind ik, jammer want ik had hier best wel meer van verwacht...