Jesse Winchester - Nothing but a Breeze (1977)

Label: Stony Plain

1. Nothing But a Breeze (4:34)
  2. My Songbird (3:41)
  3. Seems Like Only Yesterday (2:59)
  4. You Remember Me (4:45)
  5. Twigs and Seeds (2:56)
  6. Gilding the Lily (3:53)
  7. Bowling Green (4:44)
  8. Pourquoi M'Aimes-Tu Pas? (3:20)
  9. It Takes a Young Girl (3:16)
  10. Rhumba Man (3:33)
avatar van potjandosie
zijn 5e album en niet bepaald de sterkste uit 's mans omvangrijke oeuvre, want helaas zijn de composities/liedjes niet allemaal even sterk op dit album. zeker in vergelijking met zijn voortreffelijke, gelijknamige debuut, een indringend album met ongepolijste muziek waar het in zekere zin op "spookte", lijkt dit "Nothing but a Breeze" een poging om meer commercieel succes te boeken. de productie is gepolijst en de muziek is een stuk "braver" geworden. weliswaar begint het album sterk met het titelnummer en "My Songbird" beide nummers met fijne supporting vocals van Emmylou Harris en Herb Pedersen. ook de ballad "You Remember Me" kan er mee door, maar het prijsnummer op dit album is het bekende "Bowling Green" (bekend van the Everly Brothers), dat hier een mooie, intieme versie mee krijgt. het in Frans/Canadees gezongen "Pourquoi M'Aimes-Tu Pas? is een vrolijk in cajun stijl gespeeld liedje. bij "Gilding the Lily" klinken wat gospelinvloeden door. de overige nummers neigen iets teveel naar "easy listening", hoewel "Twigs and Seeds" en "Rhumba Man" concert favorieten werden. album werd geproduceerd door Brian Ahern (o.a. producer van "Pieces Of The Sky" van Emmylou Harris). behalve de leden van Jesse Winchester's eigen band, spelen als gastmuzikanten o.a. James Burton, Glen. D. Hardin en Ricky Scaggs mee, zeer ervaren muzikanten van de begeleidingsband van Emmylou Harris. ook de harmonica virtuoos Mickey Raphael speelt zijn partijtjes mee. muzikaliteit genoeg dus, maar zoals gezegd laat de kwaliteit van de liedjes te wensen over.