Blue Zoo - 2 by 2 (1983)

Label: Magnet

1. Cry Boy Cry (4:26)
  2. John's Lost (3:23)
  3. Far Cry (3:27)
  4. (You Can) Count on Me (3:34)
  5. Love Moves in Strange Ways (4:22)
  6. (I Just Can't) Forgive and Forget (3:25)
  7. I'm Your Man (3:53)
  8. Open Up (3:36)
  9. Can't Hold Me Down (4:35)
  10. Something Familiar (3:43)
  11. Chameleon Waves * (2:19)
  12. In Love in Life * (3:19)
  13. Love Moves in Strange Ways [Original Single Version] * (4:05)
  14. Don't Walk Away * (4:09)
  15. Loved One's an Angel * (3:29)
  16. These Days * (3:46)
  17. Somewhere in the World There's a Cowboy Smiling [7" Version] * (3:50)
  18. Off to Market * (4:03)
  19. Shine * (5:04)
  20. Fate * (4:23)
avatar van vigil
Dit album komt opnieuw uit met maar liefst 9 bonustracks. Aangezien Tim Friese-Greene hier ook mee te maken heeft en het ingedeeld staat in de zogenaamde "post New-wave" scene heb ik hier wel wat interesse in dus ik dacht ik kijk even naar wat mijn mede-MuMe leden hebben geschreven maar dat is niet zo heel veel zo te zien.

avatar van vigil
Een van de vele leuke new wave albums uit de periode 83/84 die het onderspit delfde tegen de grote kanonnen en de opkomende new romantics. Dat is toch wel jammer maar goed niets aan te doen.

Love Moves in Strange Ways is de ontbrekende schakel op Vienna, misschien wel de beste niet door hun zelf opgenomen en geschreven Ultravox song. Prachtig gewoon!

Blue Zoo - Love Moves In Strange Ways (1983) (Audio) - YouTube
(excuses voor de wat brakke geluidskwaliteit)

avatar van reptile71
Paar nummers geluisterd. Het overtuigt me niet echt. Doet me soms wel wat aan Duran Duran denken. Wel grappig om Tim Friese-Greene zo nu en dan tegen te komen. Toch een belangrijke naam voor mijn helden van Talk Talk.

avatar van Chameleon Day
Wat heeft Tim Friese-Greene hier mee te maken? Productie gedaan? Of bandlid? Ik hoor op de single-versie van 'Love Moves in Strange Ways' (niet de versie op dit album) wel een Talk Talk achtig synthloopje.

Best een geinig album...snufjes Japan en Associates. Zang lijkt soms op een wat steviger versie van Limahl.

avatar van Premonition
Chameleon Day schreef:
Wat heeft Tim Friese-Greene hier mee te maken? Productie gedaan?

Hij was idd de producer en speelde op enkele nummers keyboards, dus een Talk Talk synthloopje zou niet vreemd moeten zijn. Niet erg opmerkelijk album imo en zeker geen Sulk of Gentlemen kwaliteit.