Leona Naess - Thirteens (2008)

Folk
Label: Verve

1. Ghost in the Attic (3:45)
  2. Leave Your Boyfriend Behind (4:05)
  3. Learning as We Go (4:07)
  4. Unnamed (This Song Makes Me Happy (3:51)
  5. Not the Same Girl (4:21)
  6. Swing Swing Gently (3:42)
  7. Heavy Like Sunday (2:54)
  8. Shiny on the Inside (3:59)
  9. The Lipstick Song (2:39)
  10. When Sharks Attack (3:32)
  11. On My Mind (2:29)
  12. Leave Your Boyfriend Behind * (3:47)

met Ryan Adams

13. On My Toes * (3:55)
  14. Hiccups * (4:24)
avatar van Wickerman
Vermakelijk album van de ex-verloofde van Ryan Adams. Haar eerste twee albums waren erg pop, het derde album veel meer folk en dit is een lekkere combinatie van beide genres.

Helaas nog niet uit in Europa, hopelijk komt het er nog wel een keer van.

avatar van muziekobsessie
Het is gewoon niet goed genoeg, beter de nieuwste Sophie Zelmani in het zelfde genre 1000x beter

Leona Naess is zo te zien totaal onbekend op MM. Toch is er veel over haar te vertellen. Opgegroeid in Engeland, haar moeder Zweeds, vader een Noor met ook nog Duitse wortels. De ouders scheiden toen Leona nog redelijk jong was. Vader hertrouwde daarna met niemand minder dan Diana Ross. Zodoende kreeg Diana 2 halfbroers. Leona studeerde muziek en ging naar Amerika waar haar vader woonde. Haar muziek had eerst nog invloeden van Joy Divison, Cure, Madness, maar het ging redelijk snel meer richting folk. Dit 4e album is vooral een verwerking van de dood van haar vader, die in Zuid Afrika verongelukte tijdens een bergwandeling. Een bonustrack is samen met Ryan Adam, met wie ze een realtie heeft gehad. De muziek is folk-pop achtig.
Zeker niet verkeerd.
Het zit allemaal goed in elkaar en in dit genre verdienstelijk.
Ik heb trouwens een ander hoesje.