Susan Tedeschi - Back to the River (2008)

Blues
Label: Verve

1. Talking About (4:22)
  2. 700 Houses (4:36)
  3. Back to the River (3:55)
  4. Love Will (3:47)
  5. Butterfly (4:06)
  6. People (3:25)
  7. Learning the Hard Way (4:37)
  8. Revolutionize Your Soul (4:44)
  9. True (3:20)
  10. Break in the Road * (3:26)
  11. Can't Sleep at Night (3:51)
avatar van Oldfart
Hoge scores voor dit album van Derek Butch's echtgenote.
Misschien dat de stemmers er iets over kunnen vertellen?
Ik neem aan dat de wederhelft ook weer meespeelt?

avatar van heicro
Haar grote voorbeelden zijn Janis Joplin en Bonnie Raitt. Dat zegt jou ongetwijfeld al genoeg, Oldfart. Als je de muziek van deze dames graag hoort, dan vind je dit album ook erg goed.
En ja, haar echtgenoot Derek Trucks, de meestergitarist, speelt ook op dit album de sterren van de hemel.
Ze mixt haar blues met gospel, soul, pop en rock en komt zo tot een genre dat bij haar past en redelijk uniek is.

avatar van Ronald5150
Susan Tedeschi levert met "Back to the River" wederom een uitstekende plaat af. Het is moeilijk om Tedeschi precies in een genre te plaatsen. Haar sound is duidelijk diep geworteld in de blues, maar ze heeft een eigen geluid. Ze mengt haar blues met soul, pop en funk en rock (zoals een collega forumgebruiker hiervoor ook al zo treffend omschreef). Naast haar soulvolle warme stem is Tedeschi een uitstekende gitariste. Haar klank is warm en funky. Daarbij wordt ze op deze plaat in de leadpartijen voortreffelijk omdersteund door haar echtgenoot Derek Trucks. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf en dragen bij aan het hoge niveau van deze plaat. Maar het is toch echt Susan Tedeschi die de show steelt. De ene keer rockend en funky. De andere keer meeslepend, intens en warm. Het echtpaar Tedeschi Trucks heeft zich tegenwoordig verenigd in de Tedeschi Trucks band. Dit is ook zeker een aanrader en het bewijs dat 1 + 1 ook 3 kan zijn.

avatar van Madjack71
Een gevarieerd album, met een stem die de aandacht weet te vragen en vast te houden en muzikaal dik in orde. Het raakt idd. verschillende stijlen aan, maar juist op een wijze dat ik benieuwd blijf naar wat komen gaat en daar houd ik wel van.

Mssr Renard
Oei, ik lees net dat Susan voor deze plaat haar vijfde Grammy nominatie had, maar de award ging naar Already Free van Derek Trucks Band.

Toevallig spelen beiden op elkaars platen, maar het is dan toch echt wel een logische zet om samen een band op te richten.

Ook zouden ze dan samen touren en zie je elkaar gewoon elke dag.

Over deze plaat: toch misschien wel één van haar beste soloplaten en de sound van de Tedeschi Trucks Band is hier al duidelijk hoorbaar, zoals op het werkelijk prachtige 700 Houses.

Mssr Renard
Ik denk dat dit wel haar beste en meest gebalanceerde plaat is. Het is misschien wat gladjes voor een bluesplaat, maar de stem van Susan is natuurlijk wel lekker rauw genoeg. Erg goede plaat, en ik geef aan deze plaat van haar de volle score.