Hubert Sumlin - I Know You (1998)

Blues
Label: AcousTech

1. I'm Coming Home (4:00)
  2. Howlin' for My Darling (3:48)
  3. That's Why I'm Gonna Leave You (8:32)
  4. How Many More Years (4:03)
  5. Don't Judge a Book by the Cover (3:30)
  6. I Got It Where I Want It (5:54)
  7. I'm Not Your Clown (4:06)
  8. Smokestack (4:40)
  9. I've Been Hurt (7:18)
  10. Mind Is Rambling (3:22)
  11. You My Best (3:04)
  12. Goodbye (4:27)
avatar van Ronald5150
Gitarist Hubert Sumlin' zal altijd vereeuwigd zijn in de bluesgeschiedenis als de vaste gitarist van boegbeeld Howlin' Wolf. "I Know You" is een soloplaat van deze bescheiden gitarist. Sumlin is een gitarist in de categorie less is more. Vlammende solo's zul je van deze man niet horen, maar hij weet de blue(s) notes met groot gemak te vinden op de hals van zijn gitaar. Bij Sumlin gaat het om het gevoel en om de timing. Sumlin laat een fris gitaargeluid horen op "I Know You" en hij neemt daarbij zelf de vocalen voor zijn rekening. Deze zijn overigens niet zijn sterkste punt, maar het is nergens storend. "I Know You" klinkt zoals blues hoort te klinken en Sumlin brengt het allemaal smaakvol ten gehore. Mijn enige kanttekening bij dit album is dat Sumlin ook meerder composities van Howlin' Wolf onder handen neemt. Ik besef me dat hij op de originele opnamen heeft meegespeeld en daarom lijkt het logisch dat hij ze ook solo ten gehore brengt. Maar het gemis van de stem van Howlin' Wolf is mij toch iets te groot. De impact van de nummers is minder groot zonder die ongekende rauwheid en oprechtheid van Howlin' Wolf. Desondanks is "I Know You" gewoon een prima bluesplaat, maar doet soms terugverlangen naar de meester zelf.

avatar van spinout
Een veilige bluesplaat zonder de scherpte, die Sumlin wel bij Wolf liet horen.