John Renbourn - Another Monday (1966)

Folk
Label: Transatlantic

1. Another Monday (1:53)
  2. Buffalo (2:37)
  3. Can't Keep from Crying (2:04)
  4. Day at the Seaside (1:14)
  5. Debbie Anne (1:43)
  6. I Know My Babe (3:30)
  7. Ladye Nothinge's Toye Puffe (1:32)
  8. Lost Lover Blues (1:59)
  9. Nobody's Fault But Mine (1:55)
  10. One for William (2:53)
  11. Sugar Babe (4:34)
  12. Waltz (2:03)
avatar van Masimo
Toch maar 'ns solo-werk geprobeerd van John Renbourn. Ik ken zijn platen samen met Bert Jansch, en op de een of andere manier kan ik 'm ook niet loskoppelen van Bert. Vandaar, toch maar 'ns proberen ze van elkaar te scheiden, met behulp van 'Another Monday'. Enige punt is dat ik Ladye Nothinge's Toye Puffe al kende, en tja, inderdaad van The River Sessions van Bert Jansch. Tja..

Verder speelt 'ie verschillende traditionals, afgewisseld met eigen songs.

In ieder geval, allereerst: Renbourn is een sterke gitarist, en dat is ook zijn sterkste punt. Maar dan punt twee: z'n zang is aardig, maar doet me niet heel veel. In sommige liedjes wordt hij bijgestaan door Jacqui McShee, ook wel bekend als 'n madame uit Pentangle. In deze liederen wordt z'n stem verrijkt met een ander, en dan vind ik het niet erg. Maar als Jacqui wegblijft, vind ik het te kaal, te saai, te normaal, en dat ligt dan aan de zang van Renbourn. Z'n gitaar is magistraal, maar z'n zang voldoet niet aan alle wensen. Soms schiet er nog een hobo bij, op deze plaat, maar ook hier kan het me niet verbazen of verrassen.

Over het algemeen maakt het helaas geen buitengewone indruk op me, wellicht dan nog maar ander werk uitproberen.

avatar van potjandosie
beetje late reactie haha maar kan mij goed vinden in het commentaar van Masimo, want dat ervaar ik ook zo bij de solo albums van John Renbourn, die evenals Bert Jansch en zangeres Jacqui McShee ooit lid was van de befaamde Engelse folkgroep "Pentangle". het probleem ligt bij zijn stem. de man was wel een meestergitarist, dat staat buiten kijf maar geen sterke vocalist. dit euvel werd wel verholpen op de 2 albums die hij onder de naam "John Renbourn Group" maakte, met name het album "The Enchanted Garden" is voorzien van prachtige samenzang als wel solo zang van Jacqui McShee.