Leather - Shock Waves (1989)

Label: Roadrunner

1. All Your Neon (4:24)
  2. The Battlefield of Life (5:38)
  3. Shock Waves (4:13)
  4. In a Dream (5:22)
  5. Something in This Life (4:10)
  6. Diamonds Are for Real (3:54)
  7. It's Still in Your Eyes (3:58)
  8. Catastrophic Heaven (3:42)
  9. No Place Called Home (4:42)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Leather, volledige naam Leather Leone, is bij mij vooral bekend als zangeres op enkele albums van gitarist (David T.) Chastain: Mystery of Illusion, Ruler of the Wasteland, The Seventh of Never, Voice of the Cult en For Those Who Dare.
In 1989 mocht ze een soloalbum maken voor Roadrunner en raad eens wie de producer was? Juist, David T. Chastain die verder niet meespeelt op dit album want ene Michael Harris is de gitarist van dienst. Van mij mag hij zeker blijven want hij levert puik gitaarwerk af: ofwel is het een goede leerling geweest, ofwel vermoed ik een hand van de meester zelve.
U mag hierop krachtige traditionele heavy metal verwachten met de krachtige doch ietwat schorre stem van Mevrouw Leone en enkele aardige nummers waaronder The Battlefield of Life. It's Still In Your Eyes is de ballad. Het geluid is typisch voor de metal van de jaren tachtig met ietwat galm op de stem en donderende drums. Je zou zelfs zeggen dat het een Shrapnel-productie is.
Ik geef toe dat bepaalde nummers gered worden door het gitaarvuurwerk. Wie de albums van Chastain kent, zal hier weg mee kunnen. Het is niet wereldschokkend maar dat hoeft niet altijd, we beven al genoeg.

avatar van Kronos
Staat hier wel de officiële hoes?

Ik ken het album zoals het op de Metal Archives staat.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Hmm, het origineel van Roadrunner uit 1989 en de heruitgave van Massacre uit 1999, maar welke is nu de originele hoes? Heavy Harmonies lijkt iets meer duidelijkheid te brengen: klik. Of heeft de toevoeger, Meneer Bungel, deze in zijn bezit?

avatar van Kronos
Ik heb de lp gehad, met die andere hoes dus. Maar in '89 waren er natuurlijk ook al cd's.

Foto op internet gevonden; http://musicmatz.com/images/large/leather_shockSCHAE.jpg

avatar van Kronos
Vandaag dit terug op vinyl gekocht. Ik heb maar eens een correctie doorgestuurd voor de hoes.

Leather - Shock Waves (Vinyl, LP, Album) at Discogs

Meneer Bungel
Sorry, stond niet in mijn updates. Dus wat betreft die hoes: die er nu staat, komt me idd bekend(er) voor van vroeger. Heb een tijd terug enkel de cd geleend en dat zal een re-issue geweest zijn. Bedankt!

avatar van Von Helsing
Sir Spamalot schreef:

Michael Harris inmiddels al een tiental solo cd's uitgebracht in de stijl van Chastain. Inderdaad een prima gitarist.

avatar van smoozycat
Lekkere onvervalste metal. Metal zoals metal klinken moet.