menu

Albert West - The Future Starts Today (1995)

Alternatieve titel: Albert West and the Dutch Scouts Choir

mijn stem
2,25 (2)
2 stemmen

Nederland
Pop
Label: Dureco

  1. The Future Starts Today (3:56)
  2. Streets of London (3:08)
  3. Campfire Medley (3:31)
  4. Give a Little Love (3:23)

    met Albert Hammond

  5. Imagine (3:44)
  6. Thought, Word and Deed (3:01)
  7. Oh What a Thrill (3:03)
  8. Gospel Medley (3:09)
  9. I Love You Baby (2:41)
  10. The Camfire Glow (3:17)
  11. Blowing in the Wind (3:03)
  12. Look at the People (3:11)
  13. Three Steps to Heaven (2:35)
  14. L'Avenir Est Déja Là (3:57)
totale tijdsduur: 45:39
zoeken in:
avatar van foxhusky
3,0
In de zomer van 1995 vond in Nederland de 18e Wereld Jamboree plaats. Een Wereld Jamboree is een bijeenkomst van scouts (padvinders) uit de hele wereld, eens in de 4 jaar in een ander land. Het thema van 1995 was 'The Future Starts Today' en daarvoor moest een heus kamplied voor gemaakt worden. Henk Westbroek heeft de tekst geschreven, de muziek was van Peter Groot Kormelink en Herman Grimme. Als zanger werd niemand minder dan Albert West van stal gehaald...

Albert West bracht in het kader van de Jamboree een CD single uit, met het kamplied in het Engels (The future start today), in het Frans (L'Avenir est déja là) en in het Nederlands (Vandaag begint de toekomst). Korte tijd later kwam zelfs een compleet album op de markt van Albert West met daarop het kamplied in het Engels en in het Frans, maar vreemd genoeg niet de Nederlandse versie. Verder werd het album gevuld met liedjes die het goed doen aan een kampvuurtje, zoals 'Streets of London', 'Imagine' (ja, die van John Lennon) en 'Blowing in the wind' (ja, van Bob Dylan).

Ach ja, doelgroepmuziek was het. Toch werd dit album ook gewoon verkocht in de normale platenzaak. Zelf heb ik helemaal niets met Albert West, maar dat Henk Westbroek de schrijver van het kamplied was, vond ik wel leuk. Tot 1995 was ik zelf lid van Scouting Nederland en heb de Wereld Jamboree als medewerker meegemaakt. Een geweldige ervaring en dit album brengt me -in gedachten- even terug naar die tijd.

avatar van nlkink
De hoes had al wat clues weggegeven . Als ik de tracklist zo bekijk heeft Albert ook een paar oude single successen (I Love You Baby, Give A Little Love) geplaatst die voorzover ik weet niet op zijn reguliere albums voorkwamen. Zo hadden de fans ook nog iets aan deze exercitie.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:36 uur

geplaatst: vandaag om 10:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.