Now On - Tomorrow Already (2008)

Label: A-Side Worldwide

13. The Return
avatar van Osiris Apis
Nice butt

avatar van Rhythm & Poetry
En wat een fijne plaat, ideale producties die perfect de rust weten te bewaren. Ik ben er op slag verliefd op geworden en het is moeilijk om er af te blijven. De raps zijn fijn om te horen en lyricaal is het meer dan in orde. De stukjes zang zijn lekker soulvol. Gastbijdrages zijn van een vergelijkbaar niveau. Zet dit na drie luisterbeurten op 4,5*. Hopelijk ben ik dit keer niet de enige die er zo enthousiast over is.

Rhythm & Poetry schreef:
Hopelijk ben ik dit keer niet de enige die er zo enthousiast over is.
Je merkt het z.s.m.

Overigens:

Klik, klik en klik.

avatar van jelmer19
Dan vind ik dat ze de juiste kont hebben uitgekozen

avatar van MJ_DA_MAN
Sorry R&P, maar dit is me toch alles behalve goed bevallen. De MC's boeien me niet en maken me zelfs af en toe zenuwachtig, de beats zijn niet slecht maar worden vaak verpest door vervelende effecten en het sfeertje dat wordt neergezet bevalt me ook niet. Als de MC's beter (anders) waren en de beats wat minder onnodig drukker werden gemaakt met bepaalde effecten was het me waarschijnlijk beter bevallen, maar dat is dus nu niet het geval.

avatar van Rhythm & Poetry
Nog een oude recensie van mij (www.hiphopleeft.nl):

Now On zal bij weinigen een belletje doen rinkelen. Niet opvallend aangezien de groep, bestaande uit de rappers IX Lives, Jackson Perry en de zanger/producer Haircut, niet eens over een MySpace-pagina beschikt. Met Tomorrow Already leveren ze een debuutalbum af dat naast hiphop ook invloeden uit de electronic- en soulscene bevat.

Frappant aan Tomorrow Already is dat er maar liefst drie covers zijn. Allen bevatten een foto van een van de bandleden met op de achtergrond een naakte vrouw. Opmerkelijk, maar evenwel nietszeggend. De muziek leert ons meer over de groep. Gezegd mag worden dat het album een frisse start kent met The Answer. Blazers vormen de basis van de productie en geven het een zomers tintje mee. Met het scratchen laat Haircut zien dat hij ook graag met wat oldschoolinvloeden werkt. Zijn zang op de refreinen is echter wat minder: het komt soms zeurderig en ongeïnspireerd over terwijl het juist soulvol zou moeten klinken. De rappers, die met onvervalste feelgoodraps aan komen zetten, doen het een stuk beter. IX Lives is te herkennen door zijn slis, die hem, samen met de hoge snelheid waarmee hij rapt, op enkele stukken wat lastig verstaanbaar en daarom moeilijk te volgen maakt. Jackson Perry komt energierijk en vrolijk over als hij zijn teksten met zijn heldere stem brengt.

Het drietal heeft het graag over seks; de zoete refreintjes wisselen zich een enkele keer af met seksueel getinte uitspattingen van de rappers. Unwind laat dit zien: “Go on and hurt my baby, say something dirty unwind//It won’t disturb me baby, it’s all right.” Daarnaast gaat het veelal over de muziek die ze maken, de energie die ze erin stoppen en het plezier dat ze eruit halen. Heikel punt blijft dat IX Lives moeilijk te volgen is, en samen met de stem van Haircut, die wat gezapig klinkt, is dit zeker geen ideale combinatie. Het is Jackson Perry die met zijn stem, die op het goede tempo met de productie meegaat, duidelijk de show steelt.

Electronische invloeden komen met regelmaat voor; dit zit hem dan in het werk met de synthesizer en het toevoegen van bliepjes in de muziek. Markant is wel dat nagenoeg alles heel vrolijk klinkt maar af en toe net wat te hectisch in elkaar zit. Marbles is een voorbeeld van een track die teveel snelle elementen bevat waardoor het niet fijn wegluistert. Bellen, razende synthesizers en op de achtergrond enkele drums zijn hier de oorzaak van. Op Touch wordt het ruimschoots goedgemaakt doordat Haircut met een emotievolle productie aan komt zetten. Hij neemt de tijd om de verschillende samples weg te laten sterven en de drums zorgen voor het effect van een hartslag.

Er zijn veel verschillende stijlen te vinden op Tomorrow Already en daardoor is het zeker origineel te noemen. De frisse klanken van de instrumenten gecombineerd met de vaak nietszeggende feelgoodraps maken dit tot een zomers album. Helaas werken de zoete refreintjes niet doordat de stem van Haircut inspiratieloos klinkt. IX Lives is een matige rapper, wat gelukkig niet gezegd kan worden van Jackson Perry, die als enige vocale kracht zonnig voor de dag komt. De eerste kennismaking met Now On is een feit, alleen kan de groep helaas geen blijvende indruk achterlaten