K-The-I??? - Yesterday, Today & Tomorrow (2008)

Label: Mush

13. Finger Painting
  14. Man Or Machine

met Mestizo

avatar van Rhythm & Poetry
Veel electronic invloeden, naar het einde toe meer 'echte' hiphop beats. Maar ben absoluut nog niet verkocht (ben toch ook wel een electronic liefhebber). Op deze plaat vind ik het vaak te druk en het ligt mij niet lekker in het gehoor. Als je dan ook niks met het stemgeluid van de MC hebt (zoals ik) houdt het al snel op. Toch hoor ik wel de nodige kwaliteiten en Man Or Machine vind ik een prachtige track.

avatar van Osiris Apis
Ja, idd electronische invloeden en een experimenteel geluid, maar dat is vaak zo met Mush releases.

Ik vind dit album ook niet zo heel goed, omdat ik de producties (allemaal van Thavius Beck dacht ik) grotendeels minder vind. Het experimentele geluid heeft het overwicht. Met teveel aparte electronische geluiden. En de stijl van de mc vind ik (een heel album) niet zo boeiend. Het neigt naar spoken word. Maar misschien krijg ik die indruk door de combinatie van de beats en de mc.

Nu ik 'Lead the Floor' voor de 2e keer hoor, ben ik wel positief over dat nummer.

avatar van BoordAppel
Neigt naar spoken word inderdaad maar niet zoveel als bij zijn vorige plaat, hij heeft er een hoop bijgeleerd. De beats zijn in ieder geval wel ernstig hard hier, vooral die lekkere binnenkomer.

avatar van thomzi50
Rare flow inderdaad, deze man, maar het bevalt me wel. De beats zijn vaak elektronisch qua insteek maar bevatten toch ook klassieke hiphopelementen. K-The-I??? is een rare rapper, die een paar nummers (de opener, inderdaad BoordAppel, een heerlijke binnenkomer) boeit, maar op den duur wat verveelt. Maar toch verveelt hij, mede door de gastartiesten, nergens écht. Gewoon een leuk album Wat mij betreft beter dan Roots Manuva's Slime & Reason - die vergelijk ik met elkaar om dat ik K-The-I qua sound wel Engels vind klinken.