Silver Summit - Silver Summit (2008)

Folk
Label: Language of Stone

1. Music in the Afterlife (0:46)
  2. The Door (4:03)
  3. Awaken (4:48)
  4. In-Between Place (3:37)
  5. Apple Tree (5:04)
  6. Water's Edge (2:48)
  7. Acadia (4:28)
  8. Fool's Love (3:21)
  9. Wishing Well (2:42)
  10. The Bridge (5:05)
Nog weinig stemmen en nog geen berichten bij deze band uit New York. Het is echte psychedelische folk en ergens gelezen voor fans van Fern Knight, Espers en acid folk uit de jaren 70. Ik ben het daar maar gedeeltelijk mee eens, vindt het meer passen bij the acid jaren 70 folk dan Espers en Fern Knight. Silver Summit maakt wat meer uitstapjes, wat avant-garde, gothic, duister. Zoals een recensent schreef of je door een nachtelijk New York loopt met overal geheimen, gevaren en duisternis. De band bestaat uit David Shwan met allerlei gitaren, percussie en (backing) vocals en Sondra Sun Odeon zang, gitaar, baglama saz, mandoline, keys en piano, cymbalen en percussie.
Het instrumentarium lijkt inderdaad meer van een hippie band uit begin jaren 70 en daar hebben sommige nummers ook veel van weg. Maar ook de etherische zang/muziek van de jaren 80 (Cocteau Twins) klinkt hier en daar. Een cd waar veel op te ontdekken valt, die zich niet makkelijk laat doorgronden. Ik vind het wel wat hebben, leuke ontdekking. Silver Summit heeft ook nog een ep gemaakt.