Life Beyond Mars (2008)

1 stem

Duitsland
Electronic
Label: Rapster

1. Au Revoir Simone - Oh! You Pretty Things (4:15)
  2. Heartbreak - Loving the Alien (7:15)
  3. Kelley Polar - Magic Dance [Harold and Baby O in Italy Version] (5:15)
  4. Leo Minor - Ashes to Ashes (3:19)
  5. Carl Craig Presents Zoos Of Berlin - Looking for Water (5:03)
  6. Paper Jones - Sweet Thing (2:53)
  7. Matthew Dear - Sound & Vision (4:24)
  8. Susumu Yokota - Golden Years (3:27)
  9. The Emperor Machine - Repetition (6:03)
  10. Joakim en The Disco - A New Career in a New Town (5:59)
  11. Richard Walters en Faultline - Be My Wife (3:26)
  12. The Thing - Life on Mars (4:35)
avatar van dj maus
Niet echt de moeite waard, deze reeks covers.

Joakim is met afstand het slechtste. Een totaal inspiratieloze cover van een nummer waar vanuit de dance-invalshoek echt wel meer te maken is.

Carl Craig pakt het slimmer aan door een nummer te kiezen dat maar weinigen zullen kennen (van het album Reality uit 2003).

Leuk zijn bijv. Au Revoir Simone, Susumu Yokota en Richard Walters. The Emperor Machine blijft vrij dicht bij het origineel, maar het resultaat is niet onaardig.

Ronduit bizar is de bijdrage van The Thing, het Scandinavische free(k)jazz-fenomeen. Maar goed, van hun verwacht ik niet anders.