Tracy Chapman - Our Bright Future (2008)

Label: Atlantic

1. Sing for You (4:25)
  2. I Did It All (3:10)
  3. Save Us All (3:47)
  4. Our Bright Future (4:13)
  5. For a Dream (3:19)
  6. Thinking of You (4:50)
  7. A Theory (3:17)
  8. Conditional (4:06)
  9. Something to See (No War) (4:14)
  10. The First Person on Earth (3:52)
  11. Spring (3:06)
Thijssie024
Hier ben ik wel benieuwd naar. Haar vorige (Where You Live) vind ik echt een van haar betere albums, en hier produceert Larry Klein blijkbaar, die heeft toch veel leuks gedaan met Joni Mitchell.

avatar van platedraaier
Ik ben eigenlijk wel blij verrast door dit album. Veel mooie bijna acoustische nummers en als geheel vind ik hem erg sfeervol. Er is weliswaar een hoog religieuze en/of wereldverbeterende inslag te bespeuren, maar dat stoort me totaal niet. Een beetje de onderwerpen die de oude blues ook veel gebruikt.
Al met al een erg geslaagde plaat en een dikke voldoende van mij.

Thijssie024
Ik heb net m'n eerste luisterbeurt erop zitten en dit is volgens mij wel erg goed!

avatar van Twinpeaks
Heerlijke plaat van Tracy Chapman.Het oogt allemaal vrij eenvoudig en basic maar het is oh zo doeltreffend.Die heerlijke stem en de simpele acoustische gitaar dragen de nummers en de voordracht overtuigt.Een ware verademing tussen het gros vrouwelijke singer/songwriters.Chapman doet niks nieuws maar blijft haarzelf en daar ligt haar grootste kracht.Prachtige simpele beschouwingen van een dame op leeftijd die niet mee moet in het "hippe"wereldje .Fijn dat er nog dit soort platen gemaakt kunnen worden.

beaster1256
ik vind het eerder een matige tracy chapman , koop de verzamelaar en dan heb je echt een heel goede cd .

meer hoeft niet !

avatar van Madjack71
Dit moet denk ik toch wel een van de saaiste albums zijn die ik de laatste tijd gehoord heb. De stem van Chapman begint mij dan ook op een gegeven moment tegen te staan. Een album met een wel heel hoog skipgehalte.

avatar van Shelter
For A Dream en Spring staan bij mij al tijden op repeat, de rest is vergetelijk maar niet storend.

avatar van Apple Juice
Vind dit toch eigenlijk een fijn album. Goede productie en heerlijk om naar te luisteren.

avatar van Minneapolis
Al 11 jaar geen nieuw album.. Heeft ze ooit aangeven gestopt te zijn, of zal er nog wat komen?

avatar van Minneapolis
Deze bleef wel ver achter bij haar andere albums vind ik. Het is dan ook de enige van Tracy die ik niet in huis heb. Misschien was het ook een aankondiging dat de koek op was.
Maar ik blijf hopen op iets nieuws.

avatar van Chet
Minneapolis schreef:

Ik heb het mij de afgelopen jaren ook dikwijls afgevraagd: waar is Tracy Chapman gebleven?
Volgens een artikel in het AD, afgelopen zomer, zijn er geen plannen voor een tour of nieuw werk. Ze is inmiddels tegen de 60, las ik toen.

Vooralsnog blijft dit album uit 2008 dus haar meest recente. Ik zet het nog heel dikwijls op en geniet keer op keer van haar prachtige stem.
Op het merendeel van de nummers is het slagwerk van Steve Gadd, worden de toesten beroerd door Larry Goldings en bespeelt multi instrumentalist Dean Parks diverse instrumenten, waaronder de klarinet op I did it all. Dit soort muzikanten zijn een garantie voor vakwerk!

avatar van Poles Apart
Dit is een interview uit 2015, maar het verklaart wel een hoop:

Tracy Chapman: ‘Being in the public eye is uncomfortable for me’

Kate Bush en Tracy Chapman hebben dat beide best wel sterk, op plaat laten ze echter fantastische dingen horen. Het is wat het is, ze blijven lekker zichzelf.

avatar van Chet
Minneapolis schreef:

En toen stond Tracy opeens op het podium bij de Grammy's, samen met Luke Combs.
Klonk nog even goed, zo niet beter, dan in 1988.