Yellow Power Scum (1991)

Japan
Avant-Garde / Electronic
Label: Beast 666

1. Masomania - Grandam (2:13)
  2. Boredoms - Nice B-O-R-E Guy & Poy / Super Touch (2:44)
  3. Yellowhouse - Rock 'N' Roll Highball V.S.O.P. (0:39)
  4. The Gerogerigegege - Live on Air TV ASAHI ~ Pre Stage (2:12)
  5. UFO or Die - Space Disco 90' (1:28)
  6. Masomania - Highwatt (2:44)
  7. Boredoms - Bannd in O.S (0:18)
sxesven
Geweldige, erg korte maar vooral bijzonder krachtige cassettecompilatie op het legendarische Beast 666 en met gemak mijn favoriete release op het label in kwestie. Gezegend met typisch bizar, absurdistisch artwork van Eye (en dito bijbehorende leuzen op het hoesje, "Destroy Yo, Dick", "Acidgrind" en "Acid Surfin - Nazi Metal") en op het bandje zelf net 12 minuutjes die tot het meest geniale behoren wat mijn oren ooit voorgeschoteld gekregen. Twee tracks van Masomania, zijnde een samenwerking tussen Masonna en Solmania, wat dus hard, harder, hardst betekent met heerlijk screeches en shrieks en gekletter. Geweldige Boredoms trackjes (Nice B-O-R-E Guy & Poy bijvoorbeeld, waarin een funky punk/rock'n'roll deuntje voortratelt en door typisch Eye geschreeuw wordt onderbroken om dan weer vrolijk verder te ratelen), heerlijk stukje harsh van Yellowhouse (u snapt hem, twee Aziaten die herrie doen, Whitehouse wordt Yellowhouse; tevens Yellow Power Scum, u snapt 'm, maffe Aziaten in plaats van opgeschoten hitlergroetjes), gigantische pleurisherrie van Eye-projectje UFO or Die en op de koop toe nog een werkelijk fantastische Gerogerigegege track. Live on Air TV ASAHI ~ Pre Stage bevat, zoals u al vermoedt, geen daadwerkelijke opname van een live gig, maar een opname van twee Japanse presentatoren die een intropraatje houden over The Gerogerigegege. Je verstaat er natuurlijk geen hout van, maar evengoed is de korte discussie in al zijn facetten pure pracht: verbaasde oh's van de één wanneer de ander de bandnaam opratelt (geruhgeruhguhguhguh), het noisu bandu en punku rocku dat je kunt opvangen, terwijl hier en daar op de achtergrond flarden Senzuri-herrie te horen zijn. U begrijpt: legendarisch! Een tape om te koesteren! Dikke 4,5*

jeko
Wil ik hebbennnn ga ik naar op zoekkk
of te wel centjes sparen.

jeko
Inmiddels voor belachelijk weinig binnen, thanx Sven voor de tip!
Nu nog even m'n cassettedeck aansluiten....

jeko
Ja de track van Gerogerigegege is belachelijk absurd
Verder een toffe verzamelaar op een uitstervend en weer een beetje terugkomend formaat.(cassette dus)

sxesven
Space Disco '90

avatar van niels94
Dat eerste nummer van Boredoms Daar word ik spontaan ontzettend blij van. Is dit nummer representatief voor de rest van de muziek van Boredoms (tweede is ook heel tof)?

Luister hier voor het eerst sinds laaaaaange tijd weer eens naar en het bevalt me weer uitstekend Hard en onverbiddelijk, maar vooral ook kort maar krachtig en afwisselend, waardoor het van begin tot eind boeit en beklijft. Nu nadenken over een verhoging.

Verder wil ik even dit beamen:
sxesven schreef:
Space Disco '90

Dat lompe gedrum, die wervelwindgeluiden en dan dat elektronische deuntje aan het einde vormen een briljante combinatie, ja!

avatar van bennerd
Ik ben om. Dit is bizar geniaal. In 12 minuten tijd gebeurt er zo veel dat het in een knip voorbij is. Adrenaline-opwekkende gekte dit!