Marduk - La Grande Danse Macabre (2001)

Zweden
Label: Regain

1. Ars Moriendi (1:51)
  2. Azrael (3:06)
  3. Pompa Funebris 1660 (2:36)
  4. Obedience Unto Death (3:16)
  5. Bonds of Unholy Matrimony (7:03)
  6. La Grande Danse Macabre (8:11)
  7. Death Sex Ejaculation (5:11)
  8. Funeral Bitch (4:58)
  9. Summers End (4:40)
  10. Jesus Christ... Sodomized (4:33)
Waar zijn de hoogtij dagen van Nightwing en Panzer division Marduk gebleven? In alle opzichten een mindere plaat.

max en joep
een beetje een overgangsplaat misschien.

na Panzer Division marduk konden ze niet weer met zo'n plaat aankomen, dat snapten ze ook wel zelf.

Ze wilden het ook niet.

Op World Funeral is Marduk de modderver geproduceerde band die heel divers klinkt (blasten, melodieus, groovy, langzaam, snel , alles).

Deze plaat is de aanzet daar naar toe.

niet slecht hoor.

avatar van mxfnck
ik vind hem zeker wel vet! niet zo goed als panzer division maar toch, de dynamiek op deze plaat is echt goed.

Beduidend mindere plaat van Marduk....misschien wel de slechtste.Mist snelheid en overtuiging.

avatar van mxfnck
ik vind m zalig.. de dreiging en eentonigheid van het titelnummer spreekt me erg aan

avatar van Sith Lord
Matig album, maar een geweldig nummer (staat niet in de track list): Jesus Christ ... Sodomized!!!!!!!!!!!

avatar van Eddie
Ik lees een paar keer hier boven dat de plaat snelheid mist. Zijn er dan meerder versies van deze plaat? Ik hoor gewoon Marduk zoals ik ze ken, niets meer en niets minder. Er staan misschien iets meer midtempo nummers op dan op hun platen hiervoor. Een vergelijk met Panzer Division Marduk is natuurlijk ook wel heel extreem, die plaat is alleen maat snel, sneller snelst!

avatar van smoozycat
De tracklist aan laten passen. De laatste 2 nummers stonden er nog niet bij. Bedankt

Ik vind dit wel een heel sterk album lekker veel afwisseling dat is toch wel erg lekker na het Panzer Division Marduk geweld

avatar van Edwynn
Panzer Division is wat gimmickerig inderdaad. Ik vind wel dat die weer een beetje cultwaarde heeft gekregen nu Spotify het te heftig vindt om het aan de digitale kronieken toe te voegen. La Danse Grande Macabre grijpt terug op albums als Nightwing en Heaven Shall Burn... al haalt het dat niveau niet helemaal. De staccato voordrachten van Legion irriteren me daarnaast bij vlagen ook wel eens.