Sunn O))) - Dømkirke (2008)

Avant-Garde / Metal
Label: Southern Lord

1. Why Dost Thou Hide Thyself in Clouds? (15:08)
  2. Cannon (18:05)
  3. Cymatics (15:46)
  4. Masks of the Ætmospheres (15:15)
avatar van mayhemblik
Heb deze lp net op de kop getikt, het is nu nog te vroeg om hem te beluisteren, vannacht zal ik er over berichten.
Tjezus ik kan bijna niet wachten!!

avatar van Bruno Banani
In blijven hangen, zeker?
Geweldig artwork in ieder geval, en na paar luisterbeurten ben ik aangenaam verrast toch wel door de mooie combinatie van gregoriaanse zang en de typisch pikzwarte atmosfeer van sunn o))).

avatar van mayhemblik
Gelukkig, ik ben weer terug op aarde, ben ik lang weggeweest?
Ik moet heel eerlijk zijn, ik heb hem nog maar twee keer gedraaid en op kant A na ( vind ik een beetje te Dead can dance-achtig ) vind ik het nu alweer een hele spannende plaat, maar ja met Sunn o))) kan je eigenlijk pas na een stuk of wat draaibeurten er wat van zeggen, voorlopig 3***

avatar van mayhemblik
Weer 2 luisterbeurten verder en een halve ster erbij.

avatar van Devoo
Waarom staat deze bij compilaties of live-albums? Wat is het juist?

avatar van we tigers
Het is een live-album. Een concert in een oude kerk in Noorwegen.

avatar van Devoo
Oké, maar het materiaal die ze hier spelen is nog niet eerder uitgebracht dacht ik?

avatar van The Scientist
Het is zelfs speciaal voor deze uitvoering geschreven.

avatar van Ataloona
Waar Monoliths & Dimensions mij niet bepaald heeft weten te boeien, doet dit interessante live album dat wel. Mooi is dan ook dat de plek van opname - de 900 jaar oude Domkirke - enorm veel toevoegd aan dit album en zijn geluid. Het klinkt soms erg mooi hol en soms lijkt het wel of er een kleine echo is bij de kerkorgel en de gitaren. Een mix van ambient en doommetal kun je het wel noemen. Het eerste nummer is bij vlagen interessant, maar doet me helaas niet zoveel. De kerkorgel is mooi gevonden en wanneer de zang erbij komt word het gelijk al interessant. Het nadeel is dat dit enorm lang word herhaald en er maar soms iets aan het thema word toegevoegd. Dit probleem heb ik nog meer bij het 2e nummer en dan ben ik ook erg blij met de compositie (dat mag je het wel noemen ja) Cymatics. Hier zit veel afwisseling en er word bij vlagen gefreakt en geëxperimenteerd. Echt een enorm indrukwekkend nummer. Het 4e en tevens laatste nummer is een perfect ambient nummer met indrukwekkende doom gitaren. De gitaren staan - in tegenstelling tot Canon - enorm goed, vrijwel perfect op de voorgrond waardoor Masks of the Ætmospheres mij blijft interesseren. Dankzij de laatste 2 nummers word dit album toch nog naar een erg hoog niveau getild waardoor ik op een 4* uitkom.