James Yorkston - When the Haar Rolls In (2008)

Folk / Rock

7. Would You Have Me Born with Wooden Eyes
  8. Summer's Not the Same Without You
  9. Capture of the Horse
avatar van Bartjeking
De hoes van de plaat heeft me aangezet om het te luisteren, want ik had nog nooit van deze man gehoord. Leuk album, maar niets verraste me echt; gewoon rustige voortkabbelende folk. Goeie Oktober muziek though.

Davez
Het vraagt volgens mij wel wat luisterbeurten. Het meelezen van de lyrics zal zeker veel schoonheid bijbrengen maar vooralsnog heb ik daar nog niet de tijd voor gehad.

De arrangementen zijn echter wel heel leuk en subtiel. Zeker een groeiertje

Nightporter
When the haar rolls in is een juweeltje. Zoals Davez het al schrijft : het is een groeiertje, maar een die je naar een aantal luisterbeurten zeker bijblijft.

avatar van scabiosa
het is inderdaad wat moeilijke muziek, lijkt op het eerste zich een beetje typisch maar het is muziek die je in laagjes ontdekt en zo telkens mooier wordt
sterke arrangementen ook
doet me wat denken aan neil young en (smog)
lekker

avatar van Mctijn
Op het nippertje nog een 4* album ontdekt
Spannend en zeer prettig album. Ik was nog niet bekend met zijn vorige werk en heb dit ook meteen geprobeerd. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit gewoon zijn beste album is. In mijn top-25 van 2008.