Peter Broderick - Home (2008)

Folk
Label: Hush

1. Games (2:14)
  2. And It's Alright (5:17)
  3. With the Notes in My Ears (2:40)
  4. Esbern Snares Gade 11, 2tv (2:35)
  5. Below It (4:02)
  6. Sickness, Bury (6:06)
  7. Not at Home (3:58)
  8. There and Here (2:11)
  9. Maps (6:16)
  10. Games Again (4:44)
avatar van ronnievb
Productief mannetje, die Broderick!

Sietse
Komt dit jaar ook nog op vinyl uit bij Type Records...

Het zal mij benieuwen...zou zijn beste werk tot nu toe moeten zijn als ik anderen moet geloven.

avatar van we tigers
Was zijn vorige plaat nog piano-georiënteerd, hier krijgen we ineens een man met een gitaar die er lustig op los tokkelt en zingt. Een tiental tracks die allemaal wel onder een sony bravia commercial gezet zouden kunnen worden; laten die stuiterballen maar komen...
Helemaal niet onaardig, maar zijn vorige album spreekt mij meer aan.

avatar van Leonard91
Het klinkt best leuk, maar de Broderick met wat meer elektronica vond ik toch net wat leuker. Wel goed dat hij wat nieuws probeert.

avatar van tumkie
Klinkt behoorlijk Prosphorescent...en dus goed

avatar van indie-nerd
kan alleen deze vinden van broderick, zometeen even luisteren!

Ik vind deze dan wel weer mooier dan het grotendeels instrumentale album Float. Een stuk mooier zelfs. Gezien de kwaliteit van de vocals vraag ik me af waarom er op Float in vredesnaam niet gezongen wordt! (oké, de muziekstijl leent zich er minder voor, but you get my point)

Lijkt tijdens de dromeriger stukken dankzij de vocale harmonieën en spacey lo-fi sound op Songs of Green Pheasant, met name in tracks 2, 4 en 6. En da's wat mij betreft een enorm compliment!

we tigers schreef:
Harmen schreef:

Ik luister de laatste tijd de oude albums van Broderick weer geregeld, maar deze kende ik nog niet en viel me eigenlijk een beetje tegen. Float is altijd mijn favoriet geweest en ik denk nog steeds, de plaat heeft nauwelijks aan schoonheid ingeboet. Bij dit album bekruipt mij wel een beetje een gevoel van 'schoenmaker blijf bij je leest', als er nog niet genoeg singersongwriters zijn... Het is zeker niet onaardig, maar ik moet er toch niet aan denken dat er op Float ook gezongen zou worden.