The Sands - The Sands (1995)

Belgiƫ
Label: Megadisc

1. Sky Is Blue (4:13)
  2. Candy (2:41)
  3. Sometimes (4:31)
  4. Change (2:52)
  5. Hey Babe (4:05)
  6. Lullaby (3:17)
  7. When Fever Hits (3:50)
  8. The Season Song (4:15)
  9. Sail Your Ship (4:41)
  10. Kristine (2:39)
avatar van dv8flow
Deze band is moeten stoppen wegens een gebrek aan populariteit, meen ik mij te herinneren.

Zeer jammer.

Ook het feit dat er nog geen enkele reactie werd geplaatst geeft toch wel aan dat deze plaat zeer zwaar wordt onderschat.

Zegt Buffalo Tom of Soul Asylum je wel iets, zou ik deze plaat toch even checken, (en een eerlijke kans geven).

avatar van murena68
Kwaliteit wordt jammer genoeg niet altijd beloond.

Tja, zoveel kwaliteit valt hier nu ook weer niet te rapen. 'Verdienstelijk' is nog de beste omschrijving. Opener en single 'Sky is blue' is een absoluut wereldnummer, maar de rest van het album overtuigt niet. Daarvoor zijn de songs - en met name opvallend vaak de refreinen - compositorisch te zwak. Je hoort wel dat de band een zeker potentieel had: nu eens een mooie gitaarriff, dan weer subtiele orgel- of pianopartijen die wat meer reliëf aan een nummer geven, maar het blijft allemaal te veel 'in de dop'.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Weetje: De videoclip van "Sometimes" werd geregisseerd door niemand minder dan Tom Barman, maar zag (door problemen met de platenfirma) pas vorig jaar het daglicht.