GiGi - GiGi (2001)

11. Abet Wubet (4:06)
  12. Nafeken (5:23)
  13. Adwa (5:02)
avatar van Kronos
Er zijn meerdere artiesten die Gigi heten, maar deze hier is de enige echte. Een mooie vrouw uit Ethiopië op dit album in samenwerking met grote namen als Bill Laswel, Herbie Hancock en Wayne Shorter. Haar stem behoort tot de allermooiste van deze wereld, tenminste als ze van deze wereld is.

avatar van Cabeza Borradora
Dit is dus een album van de Ethiopische Ejigayehu Shibabaw, bekend als GiGi. (Let op, met twee G's in kapitaal) Niet de groep Gigi uit Indonesie waarvan dit album naar de artiestenpagina gelinkt word.
Ik zal een wijziging proberen door te sturen, maar ben nogal een kluns in deze zaken, afwachten of het goed komt dus.

Bij deze nog de discografie van GiGi:

- 1997 - Éthiopie/Chants d'amour
- 1997 - Tsehay
- 1998 - One Ethiopia
- 2001 - GiGi
- 2003 - Illuminated Audio
- 2003 - Abyssinia Infinite: Zion Roots
(Staat op MuMe onder Abyssinia Infinite and Gigi Shibabaw )
- 2006 - Gold and wax

P.S. Op de engelstalige wikipedia staat de naam ook fout vermeld (Gigi), voor de twijfelaars is er de spaanse wikipedia pagina en haar MySpace pagina.

avatar van Kronos
Leuk dat je wat opzoekingswerk verricht hebt Cabeza.