Serious Punk (2000)

Punk
Label: EMI

1. Blondie - Denis (2:17)
  2. Bow Wow Wow - C30 C60 C90 Go (3:00)
  3. The Stranglers - No More Heroes (3:28)
  4. Generation X - Ready Steady Go (2:56)
  5. Public Image Ltd. - Public Image Ltd. (2:57)
  6. The Ruts - Babylon's Burning (2:34)
  7. Buzzcocks - Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn't 'Ve)? (2:41)
  8. 999 - Homicide (3:42)
  9. X-Ray Spex - Identity (2:21)
  10. Tenpole Tudor - Swords of a Thousand Men (2:57)
  11. Wreckless Eric - Reconnez Cherie (3:03)
  12. The Saints - This Perfect Day (2:09)
  13. Stiff Little Fingers - Alternative Ulster (2:42)
  14. The Skids vs. The Ruts - Into the Valley (3:12)
  15. Plasmatics - Butcher Baby (3:33)
avatar van foxhusky
'No more heroes' van The Stranglers vind ik erg goed. De drums in het nummer van Bow Wow Wow zijn ook erg leuk. Voor de rest is het niet helemaal mijn ding. Te veel geschreeuw en te luide gitaren.

Een erg Disky-achtige compilatie met vooral veel artiesten die op Stiff, Chrysalis en EMI zaten.
Ik heb deze een keer voor 2 Eurootjes aangeschaft evenals andere delen zoals Serious Underground.

avatar van freakey
Er zijn 100den betere punkoverzichten te vinden voor een habbekrats, dit is flut.... nummers op zich heel behoorlijk in veel gevallen, maar dit is een bij elkaar geraapte zooi.....

avatar van Aazhyd
De meeste bands op deze CD zijn helemaal geen punk, het is post-punk of new wave. Bijvoorbeeld BowWowWow, PIL, Tenpole Tudor.

Aazhyd schreef:

Bij de andere uitgaven uit deze EMI Plus-serie is dat ook het geval.
Met de beste nummers van iedere CD valt 1 goede CD samen te stellen en zelfs dan is er nog genoeg ruimte over.
Disky bracht in samenwerking met EMI ook de goedkope dubbel-CD God Save The Punks uit. De Duitste uitgave had weer een andere titel.