Aura Noir - Hades Rise (2008)

Noorwegen
Label: Peaceville

1. Hades Rise (3:25)
  2. Gaping Grave Awaits (4:00)
  3. Unleash the Demon (3:47)
  4. Pestilent Streams (3:26)
  5. Schitzoid Paranoid (2:45)
  6. Death-Mask (3:35)
  7. Shadows of Death (5:47)
  8. Iron Night / Torment Storm (5:09)
  9. South American Death (3:13)
  10. The Stalker (3:07)
avatar van exodus
Tering, ik zit wel heel eigenwijs en hardnekkig aan (thrash) metalplaten vast geplakt sedert ruim 25 jaar, waardoor ik veel, veel metal platen mis na 1992 zeg maar. Zo ook loop ik tot vandaag de band Aura Noir compleet mis. Toevallig maak ik nu de eerste keer kennis met deze band via een gratis cd'tje van hun label Peaceville, en zie: Aura Noir aanbidt blijkbaar min of meer dezelfde bands als ik eerder en nu nog steeds. Het nummer "Schitzoid Paranoid" lijkt zo weggelopen te zijn uit het rauwe oude Venom-kamp, of iets in mindere mate de oude Kreator-nummers met bijv. Ventor destijds op zang...m.a.w. rauwe oude thrash-black! Aura Noir confronteert mij op deze wijze met één nummer van hun, te weinig natuurlijk om deze plaat als geheel te beoordelen. Hun muziek, althans dit gave nummer voegt helemaal niets toe aan originaliteit aan wat 25 à 30 jaar geleden immers al werd uitgevonden, maar deze ruwe vorm van punk/metal, puur en vunzig uit het oude thrash hart, is nog steeds verdomd lekker om ouderwets je nek te laten wapperen!