PTS - Tides (1994)

6. Where Are You? (2:35)
  7. BBC (3:36)
  8. Down to Zero (4:44)
  9. Island (8:11)
  10. Waiting / The End of the Waiting (7:25)
  11. The Best Lines (3:41)
Jammer dat deze band, net als vele andere, het niet gered heeft. Ik beluister hun platen nog regelmatig. Album blijft overeind staan!

avatar van ChrisX
En of dit album overeind blijft... wat mij betreft een van de beste rockplaten van NL-bodem uit de jaren 90. Heb ze voor het eerst live aan het werk gezien toen ze nog bezig waren dit album op te nemen... Ze waren echt letterlijk uit de studio getrokken om voor een andere band in te vallen. Niemand kende ze maar na 2 nummers was de zaal volledig om. Kan me herinneren dat ze Island toen ook al live speelden waarbij met name de tweede hoge stem van de bassist erg bij me opviel.

Overigens, de opvolger van dit album, Campaign, mag er ook zijn.

avatar van Marco van Lochem
Ik heb PTS twee keer live mogen bewonderen. Allereerst in Tilburg in 1994, paar jaar later in Varselder/Veldhunten (Achterhoek) waar ze de pauze-act waren bij een popquiz. Beide optredens waren erg goed en dit album blijf ik hun hoogtepunt vinden. De zang van zanger/drummer Marco de Haan is geweldig, hij heeft een heerlijke eigen sound.