Matchbox - The Platinum Collection (2006)

Label: Warner Bros.

1. Rockabilly Rebel (2:46)
  2. Buzz Buzz a Diddle It (2:53)
  3. Midnite Dynamos (3:05)
  4. When You Ask About Love (2:36)
  5. Babes in the Wood (2:53)
  6. Love's Made a Fool of You (2:29)
  7. One More Saturday Night (2:35)
  8. Shocked 'N' Shattered (2:50)
  9. Marie Marie (2:29)
  10. Everybody Needs a Little Love (2:48)
  11. Rockin' at the Ritz (2:40)
  12. Love Is Going Out of Fashion (2:35)
  13. Black Slacks (2:36)
  14. HeartAches by the Number (2:48)
  15. Hurricane (3:02)
  16. Rollin' On (2:26)
  17. Riding the Night (2:26)
  18. Hot Loving (2:57)
avatar van LucM
Leuke rockabilly staat erop, vrij simpel en niet vernieuwend maar begin jaren '80 was dat weer in (zie ook Stray Cats, Shakin' Stevens). "Buzz Buzz a Diddle It" (een cover van Freddie Cannon) en "Midnite Dynamos" waren grote hits in 1980, "When You Ask About Love" vind ik eveneens erg aanstekelijk.

avatar van LeRoi
Via single 'Midnite Dynamos' raakte ik entousiast destijds.
Terugluisterend vooral Buzz Buzz erg goed maar vooral ook geinig.

avatar van LeRoi
Buzz Buzz is een blijvertje en zeer toekomstbestendig.
Een band als Bodeca, helaas niet terug te vinden in de MM-database, heeft er zo'n 15 jaar nadien iig inspiratie vandaan gehaald.

LeRoi schreef:
Buzz Buzz is een blijvertje en zeer toekomstbestendig.

N.b.
Maar ik kan me niet van de gedachte onttrekken dat ook een band als 'The Wedding Present' met veel plezier naar deze muziek heeft geuisterd.....

avatar van LucM
Het eerder genoemde When You Ask About Love doet mij overigens sterk denken aan Buddy Holly, ik zou zelfs bijna denken dat het een Buddy Holly-cover is.

avatar van Kees-Jan
LucM schreef:

Het origineel is van the Crickets, uitgebracht in 1959 (maar wel nadat Buddy Holly was overleden).