Nationwide Rip Ridaz - Nationwide Rip Ridaz (1995)

1 stem

Label: Quality

1. Throw the C's in the Air (3:07)
  2. Nationwide Rip Ridaz (5:40)
  3. Swervin' Thru the Eastside (3:35)
  4. What We Celieve In (3:35)
  5. Crip Keeper (6:18)
  6. Everything Gonna C Alright (6:46)
  7. Break-A-Slob-Down (4:04)
  8. Skits (0:55)
  9. Slobs Keep on Slippin' (6:06)
  10. Niggaz Don't Want No Problem (4:31)
  11. Little Blue Devil (4:00)
  12. Compton Nut (4:00)
  13. Atlantic Dr. Hoo Ride (3:30)
  14. Sess in the Daytime, Chronic at Night (3:11)
  15. Roll Call (1:49)
  16. Bullets Don't Have No Names (5:10)
RedLightCityBoy
Schandalig dat niemand op MuMe dit soort platen checkt.

avatar van Jorge-E
Ik wel, maar deze vind ik minder goed dan die van de Bloods die op hetzelfde moment uitkwam.

En tja... dit is echte westcoast underground, en ik geloof wel dat de meesten op deze site eastcoast aanhangers zijn.

RedLightCityBoy
Ja precies. Volgens mij zijn wij de enige die dit soort platen checken.

Harco
En ik, maar ik heb simpelweg niet de behoefte en zin om bij elk album een bericht te plaatsen. Dat komt ooit wel.

JET_JAGUAR
RedLight zeg eens eerlijk jij doet ook aan cripwalken he??

JET_JAGUAR schreef:
RedLight zeg eens eerlijk jij doet ook aan cripwalken he??

uhm..nee?

avatar van Jorge-E
Ja, Harco, jou heb ik al vaker bij dit soort underground albums zien posten. Maar waarom stem je niet???

RedLightCityBoy
Hij heeft maar 2 stemmen, dat komt nog wel.

avatar van Jorge-E
2 stemmen vind ik toch weinig voor 3054 berichten en 91 toevoegingen, maar kom...

Jorge-E schreef:

Vanaf nu stem ik alleen nog als ik ergens een uitgebreide mening bij heb gepost. Dan duurt het maar tien jaar voordat ik bij elk album een stem heb uitgebracht. Voorheen verwijderde ik na een tijdje al mijn stemmen omdat ik er dan naar keek en dacht: nee, hier klopt niks van.

Door aan elk album een iets uitgebreidere post te besteden, wil ik een soort naslagwerk creëren voor mezelf. Daar komt ook bij dat ik eerst een album ook nog heel wat keren wil horen voordat ik een bericht plaats. Zelfs albums die ik van begin tot eind volledig mee kan rappen.

RedLightCityBoy
Oke, maar komen dan ook nog klassiekers als Illmatic, Enter The Wu-Tang of The Chronic aan te pas?

Harco
Ik heb mijn bericht nog iets aangepast. Maar ja, mijn hele (digitale) muziekcollectie moet er aan geloven.

JET_JAGUAR
jullie zijn toys

?

Huh? Wtf?

RedLightCityBoy
Raar, hij is nu inmiddels geblokt, zal wel een boze aanval hadden gehad of zo iets.
Hij plaatsten opeens overal berichten...

avatar van T.O.
Kan me niet voorstellen dat veel is. Alleen al die titels, i.p.v. een ´b´ steeds een ´c´ schrijven

RedLightCityBoy
Das wel vaken bij Westcoast platen, vage spelling, maar vaak is de vibe die er hangt erg sterk.

avatar van Jorge-E
Het zijn ook crips, die bloods haten.

Harco
Moet dit als artiestennaam trouwens niet Nationwide Rip Ridaz zijn? Het zijn wel Crips, maar dat is niet hun artiestennaam. De Bloods op deze site moeten Damu Ridas heten. Overigens zijn dit wel de Crips van het Bangin' on Wax collabo-album. En zo zijn de Damu Ridas de Bloods van datzelfde album.

avatar van Jorge-E
Dat kan, ik was niet zeker bij het toevoegen. Ik zal nog controleren en als het zo blijkt te zijn zal ik het corrigeren.

avatar van Jorge-E
Op Rate Your Music en Allmusic staan ze er gewoon onder Crips, en de andere onder Bloods. Maar deze staat op Rate Your Music dubbel onder de andere artiestennaam (Nationwide Rip Ridaz dus) . En de vol 2 van de Bloods staat op Allmusic ook dubbel, (onder Damu Ridas)

De artiestennamen Crips en Bloods lijken mij dus vaker voor te komen op die sites. Dus ik geloof dat het nu gewoon goed is, zoals het er nu staat.

Harco
Op MySpace heten ze Nationwide Rip Ridaz.

luijsterburg
Gezellige cover

avatar van Kos
Kos
T.O. schreef:

En ipv bloods zeggen ze altijd slobs .

(Overigens noemen de bloods crips 'crabs' )