Hit Factory 3 (1989)

Alternatieve titel: The Best of Stock Aitken Waterman

Label: Teldec

1. Rick Astley - Take Me to Your Heart (3:32)
  2. The Reynolds Girls - I'd Rather Jack [Hit Factory 3 Version] (3:35)
  3. Kylie Minogue - Made in Heaven [7" Version] (3:33)
  4. Hazell Dean - Turn It into Love [7" Version] (3:39)
  5. Bananarama & Lananeeneenoonoo - Help! [7" Version] (3:01)
  6. Kylie Minogue & Jason Donovan - Especially for You [7" Version] (4:03)
  7. Brother Beyond - He Ain't No Competition [7" Version] (3:25)
  8. Samantha Fox - I Only Wanna Be with You [Single Edit] (2:54)
  9. Pat & Mick - I Haven't Stopped Dancing Yet [7" Version] (3:32)
  10. Stock, Aitken & Waterman - S.S. Paparazzi [The Boys Have a Go Back Mix] (2:47)
  11. Jason Donovan - Wrap My Arms Around You (3:43)
  12. The Christians, Holly Johnson , Paul McCartney , Gerry Marsden , Stock Aitken Waterman - Ferry 'Cross the Mersey [7" Version] (4:02)
  13. Various - Pumping Party Mix One (17:45)
Ik ben een groot S.A.W. fan. Dus dit album is natuurlijk SUPER!!!! Ik heb het al eens eerder gezegd. Maar hier ga ik nog een keer. Vaak wordt S.A.W. afgekraakt, maar waarom? Omdat ze geen echte drums gebruiken, maar een drumcomputer? Omdat de artiesten niet zelf hun muziek schrijven? Omdat de teksten niet politiek getint zijn? Op één of andere manier zijn deze nummers toch hele grote hits geworden. En hebben heel veel mensen dit toch goed gevonden. Miljoenen zijn er van verkocht. En waarom? Omdat het gewoon hele goede popsongs zijn. Hele sterke melodieën. Volle producties. Veel arrangementen, zorgen ervoor dat de nummers erg goed in het gehoor liggen. Ik speel zelf keyboard en kan je zeggen dat veel composities van S.A.W. moeilijker te spelen zijn dan bijvoorbeeld Coldplay of U2. Niet dat deze bands niet goed zijn hoor. Maar ik wordt altijd zo moe om S.A.W. te moeten verdedigen. Maar ik blijf het doen. Omdat ik vind dat ze het niet verdienen om afgekraakt te worden. Het is zo makkelijk om iets af te kraken. Doe het ze maar eens na. Ga maar eens achter de piano zitten en schrijf eens een aantal nummers. Zo makkelijk is het niet. En naast een goed nummer, moet je ook nog kunnen promoten, pluggen etc. En daar waren ze bij S.A.W. ook heel goed in. Op een gegeven moment zette S.A.W. gewoon op de voorkant van een single dat die door hun geproduceerd was. Dan werd er niet eens naar geluisterd, maar werd die gelijk verkocht. Dat zegt toch al genoeg. Welke andere producers zetten hun naam op de voorkant van den single van een artiest? Tegenwoordig kennen de kids helemaal niet de achtergrond van een bepaald nummer. Via itunes of mp3 worden nummers gedownload. Terwijl in de tijd dat ik muziek kocht, keek ik eerst naar de songwriters en producers en dan pas naar de artiest.
Als je een beetje positief in het leven staat, zoals ik probeer te doen, dan past deze muziek ook gewoon heel goed bij mij. Ik heb geen zin in depressieve muziek en grauwe teksten. Ik wil vrolijkheid en een positieve instelling. Deze muziek helpt daarbij. En als ik een keer 'down' ben, dan heeft S.A.W. ook een paar zeer gevoelige nummers geschreven, alleen zijn dat vaak album tracks en geen hitsingles geweest. Luister op youtube maar eens naar de volgende S.A.W. nummers. Die klinken toch een stuk volwassener. Zoals Mandy Smith met 'You're never alone'. Donna Summer met 'Breakaway', BoyKrazy met 'Who could ask for anything more', Kylie 'Tell tale signs' en het prachtige nummer van Banananarama 'Once in a lifetime'. Vijf sterren dus voor dit album.