Bijna 74 minuten lang hetzelfde rustgevende thema alsof je heel langzaam heel diep inademt en in een lange haal al je adem langzaam uitblaast. Donkere bassen die lang na dreunen, dromerige, nevelige sfeer. Constant dezelfde languitgerekte melodielijn, af en toe denk ik, nu zal ie wel saai worden maar elke keer is het weer lekker en vallen mijn ogen een beetje meer dicht. Ik las laatst dat je deze plaat eigenlijk pas moest opzetten als je al bijna sliep of nog beter, pas aanzetten als je goed en wel slaapt. Dan zou de Deeper Silence zijn werk doen. Ik heb het gedaan en wat denk je.. .. nou?
.. niks van gemerkt! Dus het werkt. Dit is een album dat ik opzet als ik heel moe ben, en dan is ie zoo lekker, dat kan ik dan heerlijk verdragen.
Moeilijk te beoordelen maar Ad Visser heeft ook eens een plaat gemaakt waarbij hij het advies gaf erbij te gaan maffen. Daarmee vergeleken is deze plaat mij 4,5* waard.
Oh.. de plaat is net afgelopen, 74 minuten ongeveer het heerlijke zelfde en ik vind het jammer.