The Family Dogg - A View from Rowland's Head (1990)

Label: BR

1. Sympathy (3:19)
  2. Julie's Just Gone (2:57)
  3. In the Ghetto (3:09)
  4. Today I Killed a Man (3:48)
  5. Pattern People (2:43)
  6. Save the Life of My Child (3:21)
  7. Reflections (Of Your Face) (2:57)
  8. Run Run Run Fly Fly Fly (2:41)
  9. Moonshine Mary (3:30)
  10. You Were on My Mind (4:09)
  11. Arizona (2:45)
  12. A Way of Life (4:06)
  13. Sweet America (5:55)
  14. A Place in the Sun (3:07)
  15. So Sad (2:38)
  16. Child of Clay (4:12)
  17. I Wonder (3:11)
  18. Like Janis (2:38)
  19. Bethel Town Mission (2:57)
  20. Coat of Many Colours (3:23)
avatar van nlkink
Een compilatie die dezelfde titel heeft als een regulier album. Dat komt vaker voor. De tracklist van het originele A View from Rowland's Head (1972) was als volgt:

1. I Wonder
7. Sympathy
8. Forget It
9. Bethel Town Mission
10. Advise To Smokey Robinson

Meer dan de helft van de songs zijn geschreven door Sixto Rodriguez. Begrijpelijk als je bedenkt dat Steve Rowland het tweede album van Rodriguez heeft geproduceerd. Overigens is Advise To Smokey Robinson een Rodriguez compositie die door hem zelf nooit is opgenomen.
De rest van deze verzamelaar is gewoon in grote lijnen het debuutalbum The Family Dogg - A Way of Life (1969), die overigens ook voor een behoorlijk deel uit covers bestaat, en een paar non album tracks.
Voor de completisten is The Family Dogg - A Way of Life (2014) wellicht iets. Wederom een compilatie met de titel van deze keer het debuutalbum, tevens grootste hit in Engeland. Die bevat ook nog wat boodschappenlijstjes van Steve Rowland.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Bijna: het reguliere album heet "The View ..." .

avatar van nlkink
Can't argue with that! Wel spotted.
Wel goed dat iemand alles van Family Dogg, Family Dogg (1) en Steve Rowlands Family Dogg bij elkaar heeft geveegd en alle releases onder één groepsnaam heeft gezet.

avatar van Ducoz
Rodriguez verkocht zijn rechten van zijn muziek zodat hij toch nog een soort van (heel erg tijdelijke) inkomsten had.

Er staan zeker fraaie nummers op, maar een deel is ook erg flauw. De Rodriguez nummers halen het bij lange na niet bij Sixto's eigen uitvoeringen. Leuk voor de heb, geen wereld plaat.

avatar van AbleMable
nlkink Leuk dat je dit album naar boven haalde, ik heb hem gelijk van boven (zolder) naar beneden gehaald en weer eens opgezet.
En ja, blijft toch best aardige vocal pop met soms best aardige liedjes en uitvoeringen daarvan. En ja Albert Hammond maakte ook nog deel uit The Familly Dogg. En het mede door hem geschreven Moonshine Mary blijft toch wel best mooie song.