Pop Classics 2 (1987)

Label: EVA

1. Queen - Killer Queen (3:01)
  2. The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays (4:19)
  3. Jethro Tull - Locomotive Breath (4:22)
  4. Alice Cooper - Halo of Flies (8:17)
  5. Don McLean - American Pie (8:32)
  6. Emerson, Lake & Palmer - Lucky Man (4:36)
  7. The Babys - Isn't It Time (3:57)
  8. Deep Purple - Child in Time (10:16)
  9. Roxy Music - Avalon (4:14)
  10. Mike Oldfield - Moonlight Shadow (3:35)

met Maggie Reilly

11. 10cc - I'm Not in Love (5:59)
  12. Steve Miller Band - Fly Like an Eagle (3:00)
  13. Ten Years After - I'm Going Home [Live] (9:30)
avatar van foxhusky
Dit is de tweede CD uit een serie van drie albums met de naam 'Pop Classics' uit 1987. De eerste CD staat hier en de derde staat hier.

Dit was trouwens de eerste van de drie CD's uit deze serie die ik kocht. Dat was vooral vanwege het nummer 'Lucky Man' van Emerson, lake & Palmer. Het gebruik van de synthesizer in dit nummer heeft altijd erg veel indruk op mij gemaakt. Nog steeds, wat een topnummer.

Wat zeker ook indruk maakt is 'Halo of Flies' van Alice Cooper en natuurlijk 'Child in Time' van Deep Purple. Deze muziek werd me als kind met de paplepel ingegoten door mijn oudere broers. Ik ben later van iets andere muziek gaan houden, maar deze klassiekers zal ik altijd blijven koesteren.

Father McKenzie
NOg zo één van mijn allervroegste cd's die ik ooit kocht. Nog steeds blij mee en vooral omdat de lange formidabele versie van I'm Going Home van Ten Years After deze plaat afsluit. Alweer geen missers al vind ik Halo of Flies één van de mindere songs van Alice Cooper.

wijsneus
Father McKenzie schreef:

Halo of Flies wordt toch door velen als een der beste Alice Cooper songs beschouwd. ( ook door mij )

Deze CD bevat natuurlijk alleen maar bekende nummers die je veels te vaak op de radio hoort.
Eigenlijk overbodig, dit soort verzamelaars. Je koopt hem alleen maar omdat er mss 2 of 3 nummers opstaan die je niet hebt.

avatar van Jumpjet
wijsneus schreef:

Je slaat de spijker op z'n kop.

Eén van de eerste CD's bij ons thuis, en waarschijnlijk daarom heb ik deze (te) vaak gehoord. Jethro Tull, Alice Cooper, Don Mc Lean en the Babys zijn mijn favorieten op deze compilatie.

Het is ook rond die tijd begonnen volgens mij, die ''classics"-trend. Popclassics, rockclassics, danceclassics, noem maar op. En we zijn er nog steeds niet vanaf. Sterker nog er zijn radiozenders die zich hebben gespecialiseerd in het eindeloos herhalen van dezelfde doodgedraaide playlist. En daarmee zelfs de meeste briljante nummers om zeep helpen.

Ik heb deze plaat in een kringloop op dubbelvinyl kocht voor een habbekrats. Gewoon leuk, al deze nummers op prima vinyl. Ik heb normaal niet veel met zulke verzamelaars, maar deze vond ik op zich wel grappig. Veel muziek waar ik als tiener mee in aanraking kwam en voor mij toendertijd zonder meer als de echte goede muziek werd gezien. Op hemelvaartsdag de top 100 aller tijden luisteren en daar kwamen deze nummers voorbij. Natuurlijk heb ik al deze nummers wel op één of andere manier, maar ik vond het grappig om ze hier zo bij elkaar te hebben en ook in welke volgorde. Ik luister nu naar kant 3, eerst Deep Purple met hun beste nummer, dan naar Heart met Magic Man, vervolgens Avalon van Roxy Music (waar ik niets aan vind) , Moonlight Shadow matigjes ten slotte eindigend met Genesis en het leuke nummer van Kiki Dee. En zo heeft iedere kant mooie bekende nummers en wat mindere. Halo of Flies van Alice Cooper in lange uitvoering, toen vond ik het een geweldig nummer en nog steeds heb ik dat nummer graag keihard op. Niemand weet waarover het gaat, maar wat deert dat. Conquistador blijft mooi, Locomotive Breath , nog steeds een pareltje. Lucky Man, Listen to the music en ga zo maar door. Natuurlijk oude lullen muziek, maar is het nu dan zoveel beter met hip hop en rap. Maar deze opmerking zegt natuurlijk ook weer alles over mijn leeftijd. Even weer die tiener die op hemelvaartsdag met zijn hoofd bijna in de radio zat en allemaal bij hield welk nummer in de top 100 aller tijden wat vooruit was gegaan en welk nummer gezakt was. En wie op nummer 1 stond, Deep Purple, Led Zeppelin of toch Queen. Laat me maar even met mijn nostalgie....En wat klinkt dit vinyl verrassend goed en warm, ik ben weer helemaal back in time.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Teacher schreef:
Dat was toch altijd op goede vrijdag juist?

avatar van haythijs
Dat was idd destijds op Goede vrijdag, op hemelvaartsdag herinner ik me wel een hemelse 100, een soort top100 allertijden voor de albums.

Simon Smith schreef:
Dat was toch altijd op goede vrijdag juist?

Inderdaad, foutje van mij, het was op Goede Vrijdag.

avatar van Heer Hendrik
Via dit album heb ik halo of flies leren kennen. Prima verzamelaar. Met een paar lekker lange nummers er op

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
En een mooie stijlvolle hoes, uit de goede tijd van EVA.