Devastations - The Devastations (2003)

Australiƫ
Label: Spooky

1. He Wasn't Like That When I Knew Him (4:07)
  2. Loene (4:54)
  3. Previous Crimes (2:32)
  4. Hold Me (4:39)
  5. Ausencia (4:58)
  6. You Can't Reach Me (3:54)
  7. You Will Never Drink Again (1:16)
  8. Love Doesn't End Like This (4:49)
  9. Under (5:24)
  10. Sleeping Dogs (5:04)
Mooi debuut-album van de Australische band The Devastations.
Het viel me op dat Titan dit duidelijk niet weet te waarderen. Opvallend omdat dit doorgaans muziek is waar zowel hij als ik nogal dol op zijn.
Ze worden de Australische Tindersticks genoemd. Het is op dit album iets minder magisch dan wat de Tindersticks op de meeste van hun albums hebben laten horen, maar ik vind het ondanks dat een zeer lekker album.
Ik ben dan ook heel benieuwd wat deze band dan niet heeft volgens Titan. Ik hoor het namelijk niet (of juist wel ).

titan (crew)
Wat mij betreft is de titel "Australische Tindersticks" een beetje misplaatst. Niet alleen omdat de kwaliteit van die groep niet wordt gehaald, maar ook omdat ik eerder aan Madrugada en Cousteau moet denken. Niet dat dit radicaal andere groepen zijn, maar die leggen toch net even wat andere accenten dan (de onovertroffen) Tindersticks.

Dit album blijft wat mij betreft een beetje te veel steken in goede bedoelingen. Er zijn leuke ideetjes genoeg, maar bijna nergens wordt dat omgezet in echt goede liedjes. Mijn 2* zijn wel wat laag, ik doe er een halfje bij. Het nieuwe album van The devastations is trouwens wel erg geslaagd, ze kunnen het gelukkig dus wel!!

titan schreef:
Mijn 2* zijn wel wat laag, ik doe er een halfje bij.

Blijft het voor jouw doen nog enorm laag en blijft mijn verwondering groot. Vind je dit echt zo veel slechter als b.v. Cousteau of Tindersticks??

Dit album weet te groeien bij mij. Coal sloeg gelijk al hoog aan, maar dit album gaat per draaibeurt ook mooier worden. Ik zit nu inmiddels al wel op 4,25 denk ik*

Heel mooie cd

titan (crew)
Dit kan m.i. inderdaad niet tippen aan acts als Tindersticks en Cousteau. Die zijn echt een klasse beter.

Maar dan nog: 2,5 is een onvoldoende en dit valt toch niet slecht te noemen? Al helemaal niet als je Tindersticks of Cousteau achterwege laat......

titan (crew)
Er blijft gewoon niets hangen van dit album en daarom geef ik het niet meer dan 2,5*, ook al zijn er best leuke ideetjes te horen.

avatar van grovonion
Ik was bij de eerste paar liedjes ook niet al te positief. De tendens was aanvankelijk een 3*. De laatste paar nummers, waarin heel wat meer afwisseling te bespeuren valt maken echter veel goed waardoor mijn voorlopig eindoordeel 3.5* is. Wat me alvast tijdens het luisteren opviel waren gelijkenissen met bv. het Soulsavers album. Wat me nu echter pas opvalt is dat dit album al uit 2003 komt en misschien hier of daar wel wat inspiratie heeft geleverd.

Edit: Tindersticks borrelde inderdaad soms ook naar boven samen met hier of daar een scheutje Calexico.

Ik draai dit album vaak de laatste tijd en het blijft mooi. Het zuinige enthousiasme van mensen in wiens straatje dit past verbaast me nog steeds. Het zal dan wel aan mij liggen

avatar van thebestfreaks
Het is niet helemaal eerlijk ! Dit is de laatste cd welke ik van Devastations leer kennen, en ik vind het van de drie de minste. Dat gezegd hebbende betekend dat helemaal niet dat het een slechte, of zelfs middelmatige, plaat is. Hij is erg mooi. Ik begin met een (dikke) 3,5 omdat de vergelijking met later werk me wat in de weg zit. Ik ga hem wat beter leren kennen en zal op deze 3,5 wellicht terug moeten komen ...