Quincey - Circus (2007)

2. Tu (5:22)
  3. Circus (6:29)
  4. Three Voices (5:23)
  5. Soul Song (7:08)
  6. Finding the Way (5:59)
  7. Mixed Fruit (7:15)
  8. Dave's Dilemma (6:03)
  9. Egmondse Begonia's (5:28)
  10. The Scratch (6:37)
  11. Left (4:43)
Ik heb dit album aangeschaft na het lezen van een recensie in de Groene Amsterdammer en moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Dat het na één keer beluisteren al meteen lekker klinkt betekent meestal niet veel goeds, in de zin dat het dan vaak snel gaat vervelen. Dat na meerdere luisterbeurten toch weer nieuwe dingen te ontdekken zijn is voor mij een teken dat dit een blijvertje is. De vergelijking in de GA met (ik dacht) Miles Davis' Kind of Blue daarentegen, tja, ik ben geen kenner maar dat lijkt me een overhaaste en onjuiste conclusie, een groot compliment is het echter wel. Wellicht dat later nog een recensie zal volgen.

Overigens even off-topic, mochten deze heren in de buurt een livesessie komen doen, gaan!! Ik heb ze in April van dit jaar in Nijmegen gezien, erg indrukwekkend! Helaas maar een stuk of 20 gelugksvogels in het zaaltje, maar dat mocht de pret niet drukken, wat een feest! Zeker de flinke improvisatie bij Circus was super. Aaagezien de set door improvisaties en toegiften uiteindelijk een dikke twee uur duurde, kan ik met recht concluderen dat ik nog nooit zo veel waar voor mijn geld (6 euro...) gekregen heb...