Xela - Never, Better (2008)

1 stem

Electronic
Label: Digitalis

1. Lost and Loved (20:41)
  2. Loved and Lost (21:16)
Sietse
Lost and Loved is echt een van de beste tracks van Xela tot nu toe, maar Loved and Lost is dan toch weer een stuk minder waardoor deze release toch een stukkie omlaag wordt getrokken.
Had het 2e nummer net zo mooi zijn geweest als het 1e, dan had hier mogelijk wel een 5 in gezeten, maar nu blijft ie helaas steken op 4 sterren (wat natuurlijk ook niet slecht is).

Om het over de muziek te hebben:
Track 1: Vocale drones, vrij psychedelische inslag.
Track 2: Veel ruis, minder diepgang.

Sietse
ik moet zeggen dat nu na een paar keer meer luisteren hij toch wel meer is gaan bevallen.
Zit mogelijk toch wel een verhoging in.

hdk-nl
Is Xela hier geïnspireerd door de eerdere Grouper release op type? Het heeft wel een eigen sound maar de overeenkomsten zijn niet ver.

Sietse
Xela is fan van Grouper, maar dit is toch wel wat meer noisy dan grouper.
Daarnaast denk ik het van niet omdat ik hem zo'n 4 jaar terug in Duitsland al iets heb zien doen dat langzaam hier naar toe ging...de aanzet naar The Black Sea zullen we maar zeggen.

hdk-nl
Ahh, ok. Het is inderdaad wel een pak noisier maar kon het niet helpen de link te leggen met Grouper in voornamelijk de eerste helft van Lost and Loved.

avatar van unmudded lake
The Dead Sea,
Fennesz is mss ook een fan van Xela...

haha, oeps....foutje