Lee Hazlewood - Love and Other Crimes (1997)

Pop / Country
Label: LHI

1. For One Moment (2:34)
  2. Bugles in the Afternoon (3:09)
  3. After Six (2:15)
  4. The Nights (3:18)
  5. Your Sweet Love (4:03)
  6. We All Make the Flowers Grow (1:52)
  7. Look at That Woman (2:33)
  8. She Comes Running (2:11)
  9. Forget Marie (2:00)
  10. Pour Man' (3:24)
  11. Love and Other Crimes (0:59)
  12. Them Girls (2:32)
  13. Friday's Child (2:39)
  14. Hutchinson Jail (2:35)
  15. By the Way (2:39)
  16. Four Kinds of Lonely (2:35)
  17. Houston (2:36)
  18. Since You're Gone (2:39)
  19. A Real Live Fool (2:28)
  20. I'm Blue (2:05)
  21. The Fool (1:53)
  22. That Old Freight Train (3:07)
  23. Me and Charlie (2:35)
  24. I'm Gonna Fly (2:20)
  25. The Bed (2:39)
  26. Bye Baby (3:35)
  27. No Regrets (3:44)
avatar van Poles Apart
Niet te verwarren met het studio album dat dezelfde titel draagt, dit is een puike verzamelaar die balanceert op het randje 'bootleg/officiële uitgave', aangezien het LHI label naar ik meen uit Duitsland stamt en niets te maken heeft met het orginele LHI (Lee Hazlewood Industries, door hem zelf opgestart).

Maar goed, heel veel werk van Hazlewood is op het moment zeer moeilijk of helemaal niet op CD te krijgen, een jaar of wat geleden kwamen er wat berichten naar buiten dat er diverse reissues aan zaten te komen maar daar is tot op de dag van vandaag nog geen nieuws over. Daarom bieden de albums uitgebracht op dit LHI label veel moois.

Sommige nummers die hier opstaan zijn echter edits (de tracks van "Trouble Is A Lonesome Town"), aangezien ze het gesproken intro missen, dat is best wel jammer, omdat die intro's echt tot het nummer behoren.

Verder niets op aan te merken, het biedt een prima overzicht van wat Hazlewood zoal kon en deed, het gaat dan ook alle kanten op.

Zou een prima introductie zijn voor iedereen die Hazlewood eens wil ontdekken, al is wat dat betreft de volledig officiële uitgave "These Boots Are Made For Walkin' - The Complete MGM Recordings" (een dubbel-CD uit 2002) ook een goede optie.