Roy Orbison - The Soul of Rock and Roll (2008)

Label: Sony

1. Roy Orbison - Ooby Dooby (2:03)

met Teen Kings

2. The Wink Westerners - Hey! Miss Fannie (2:36)
  3. Teen Kings - A True Love Goodbye (2:22)
  4. Teen Kings - An Empty Cup and a Broken Date (2:21)
  5. Teen Kings - Tryin' to Get to You (2:46)
  6. Teen Kings - Tutti Frutti (2:34)
  7. Advertisement: Overton Park Shell Concert (1:01)
  8. Roy Orbison & Teen Kings - Ooby Dooby (2:12)
  9. Cat Called Domino (2:08)
  10. Roy Orbison & Teen Kings - Go! Go! Go! (2:09)
  11. Roy Orbison & Teen Kings - Rock House (2:05)
  12. Guitar Pull Medley: I Want You, I Need You, I Love You / I Was the One / That's All Right / Mary Lou / You're My Baby (9:30)
  13. You're My Baby (2:06)
  14. Mean Little Mama (1:57)
  15. Problem Child (2:21)
  16. One More Time (1:17)
  17. You're Gonna Cry (2:06)
  18. It's Too Late (1:59)
  19. Sweet and Easy to Love (2:12)
  20. This Kind of Love [Demo Recording] (2:09)
  21. Claudette [Demo Recording] (2:12)
  22. You Tell Me [Demo Recording] (1:33)
  23. Night Owl [Demo Recording] (1:27)
  24. Bad Cat [Demo Recording] (2:38)
  25. I Give Up [Demo Recording] (2:14)
  26. Love Struck [Demo Recording] (1:21)
  27. Baby Don't Stop [Demo Recording] (2:08)
  28. Defeated [Demo Recording] (1:40)
  29. Love Storm [Demo Recording] (2:40)
  30. Almost Eighteen (2:05)
  31. With the Bug (2:25)
  32. Pretty One (2:17)
  33. Uptown (2:08)
  34. Only the Lonely (Know the Way I Feel) (2:26)
  35. Blue Angel (2:52)
  36. In Dreams (2:50)
  37. Running Scared (2:13)
  38. I'm Hurtin' (2:44)
  39. (I'd Be) a Legend in My Time (3:09)
  40. Love Hurts (2:28)
  41. Lana (2:18)
  42. Crying (2:47)
  43. Candy Man (2:45)
  44. Night Life (2:31)
  45. (They Call You) Gigolette (2:37)
  46. Let the Good Times Roll (2:35)
  47. Blue Bayou (2:30)
  48. Wedding Day (2:07)
  49. Dream Baby (How Long Must I Dream) (2:34)
  50. Evergreen (2:46)
  51. Working for the Man (2:26)
  52. The Crowd (2:23)
  53. Leah (2:41)
  54. The Actress (2:38)
  55. Borne on the Wind (2:53)
  56. Falling (2:23)
  57. Indian Wedding (3:05)
  58. Shahdaroba (2:40)
  59. All I Have to Do Is Dream (2:25)
  60. Mama (3:01)
  61. Pretty Paper [Single Version] (2:43)
  62. Mean Woman Blues (2:26)
  63. What'd I Say [Live] (3:18)
  64. It's Over (2:48)
  65. Oh, Pretty Woman (2:58)
  66. Yo Te Amo Maria (3:18)
  67. Goodnight (2:30)
  68. (Say) You're My Girl , (2:48)
  69. Ride Away (3:29)
  70. Crawling Back (3:14)
  71. Breakin' Up Is Breakin' My Heart (2:08)
  72. Too Soon to Know (2:47)
  73. Communication Breakdown (3:00)
  74. Walk On (2:53)
  75. So Young (3:30)
  76. Blue Rain (Coming Down) (3:19)
  77. Big as I Can Dream (2:09)
  78. Pistolero (2:57)
  79. The Fastest Guitar Alive (3:10)
  80. Precious (2:35)
  81. Unchained Melody (3:38)
  82. Land of 1000 Dances [Live] (3:53)
  83. Blues in My Mind (2:35)
  84. Born to Love Me (3:49)
  85. That Lovin' You Feelin' Again (4:01)

met Emmylou Harris

86. Hound Dog Man (2:42)
  87. Coming Home (4:02)
  88. Waymore's Blues (2:26)

met Johnny Cash en Jerry Lee Lewis

89. Oh, Pretty Woman [1985 Version] (3:03)
  90. In Dreams [1987 Version] (2:51)
  91. The Traveling Wilburys - Not Alone Anymore (3:24)
  92. You Got It (3:31)
  93. She's a Mystery to Me (4:16)
  94. California Blue (3:57)
  95. A Love So Beautiful (3:33)
  96. (All I Can Do Is) Dream You [Live] (3:38)
  97. Oh, Pretty Woman [Live] (6:11)
  98. Heartbreak Radio (2:59)
  99. You're the One (3:00)
  100. Crying (3:48)

met k.d. lang

101. After the Love Has Gone (4:40)
  102. I Drove All Night (3:47)
  103. Wild Hearts Run Out of Time (3:33)
  104. You May Feel Me Crying (4:17)
  105. Life Fades Away (3:43)
  106. It's Over [Live] (3:15)
  107. We'll Take the Night (4:55)
Father McKenzie
Een ware overdosis Roy is dit. Zowat alles wat de moeite is om te verzamelen staat hierop.
Roy is een hele grote, nou was, de beste man is niet meer, hij blijft met zijn wondermooie stem voor immer één mijner favorieten, die man kon hemels zingen.
En de meeste van zijn grote wereldhits schreef ie nog eens zelf ook.
Hij had een vrij miserabel leven met ontzettend veel tegenslag.
Deze box heb ik nog niet - tenslotte heb ik haast alles wat hierop staat op andere platen, maar wie nog haast niets heeft van de beste man doet hier zijn voordeel mee, het zal van de prijs van de box afhangen, zeg maar.
Puur voor de waarde en de prima samenstelling, zeg ik;
Petje af, merci beaucoup!

*****

avatar van LucM
Dit is natuurlijk een schitterende box die niet minder dan 5* verdient maar ik bezit allang een gelijkaardige box "The Legendary Roy Orbison" waar zowat dezelfde nummers op staan behalve zijn latere uit de comebackperiode (vanaf 1988).
Zeer aan te raden voor wie nog niets heeft van deze legendarische zanger.

avatar van thelion
Deze moet maar eens heel snel aan mijn collectie worden toegevoegd, van de week maar gelijk bestellen bij mijn platenboer.......

Schitterend overzicht van 's mans werk.......

Later meer............

Father McKenzie
Al heb ik zeker 65 % of méér van al dit fraais, Roy Blijft één mijner muzikale helden, de man met de stem die me het meeste kan "pakken", de intrinsiek mooiste stem ooit denk ik, en als lifetime fan, ga ik me deze bij wijze van Sinterklaas-Kerst-Nieuwjaars-Driekoningen-cadeau aanschaffen, zeker weten!

Roy Orbison, the Big O, de stem met de snik erin, prachtig, deze zanger heeft voor eeuwig en drie dagen een apart plaatsje in mijn hart en in mijn platenkast!

Roy Rules, ook al is hij 20 jaar dood; hij leeft gelukkig door zijn prachtige muziek nog een paar eeuwen door....

A candy-colored clown they call the sandman
Tiptoes to my room every night
Just to sprinkle stardust and to whisper
Go to sleep. everything is all right.

I close my eyes, then I drift away
Into the magic night. I softly say
A silent prayerlike dreamers do.
Then I fall asleep to dream my dreams of you.

In dreams I walk with you...

avatar van Droombolus
Tering wat een verzameling zeg ........ Moet ik toch nog m'n schoen gaan zetten !

Droombolus schreef:

Ik zal niet twijfelen, ik zocht hem al, voorlopig nog tevergeefs, maar binnenkort kan dat niet missen, de eindejaarscadeautjesperiode komt dichter en dichter en dichter.... EN DICHTER!

Ik ga geen seconde twijfelen, ga wel goed prijzen vergelijken!

Ajuu, Dam Dam Dam Doobiedoobaaai...

avatar van LucM
Als je niets hebt van Roy Orbison heb ik maar één advies : deze box aanschaffen! Zoveel moois van the Big O in één klap!

Father McKenzie
7 stemmen, wat een schande, hier zouden minstens 700 stemmen moeten staan....

avatar van thelion
Carriere Overzichts Box die The Big O recht toe doet.

Deze geweldige box omspant zijn hele carriere van af zijn eerste opnames met The Wink Westerners en The Teen Kings tot aan zijn laatste album Mystery Girl uit 1988 en zelfs een nummer van zijn laatste concert op 4 December 1988 in Akron Ohio 2 dagen voor zijn tragische hartaanval die The Big O definitief deed zwijgen.

Om zijn hele carriere hier te gaan beschrijven is wat veel van het goede, maar op deze box is zeer goed de ontwikkeling van Roy te horen van de vroege Boogie Woogie en Rock 'n' Roll via Country en Gospel tot de glade Jeff Lyn producties uit de laatste jaren van zijn carriere.
Ook de tragische wendingen in zijn prive leven midden jaren 60 weet hij goed via zijn muziek te laten spreken ik heb het hier over het verlies van zijn eerste vrouw Claudette in 1966 bij een motor ongeluk en 2 van zijn kinderen bij een brand in 1968.

Wat ik ook erg kan waardeeren aan deze box is dat er ook zeer veel niet eerder uitgebracht materiaal opstaat in de vorm van Demo's, Out-Takes en Live opnames.

Als je nog niets van Roy Orbison in de collectie hebt dan is deze zeker een zeer goede introductie, maar als je ook al veel, heel veel of zelf alles op 1 na in de collectie hebt ook dan is deze zeer zeker een aanvulling.

avatar van Oldfart
En wat kostte dit fraais?

Oldfart schreef:
En wat kostte dit fraais?

Is van ondergeschikt belang

avatar van Oldfart
Ik weet dat je een veelkoper bent, maar voor mij is dat zeker wel een factor.

avatar van thelion
Heb even snel voor je gezocht, maar kan deze box niet zo snel voor minder dan 45 euro vinden. Voor mij zou dat niet onoverkombaar zijn(ware het niet zo dat ik dit kleinnoot al bij de release in 2008 heb aangeschaft (weet niet meer wat ik er destijds voor betaald heb, maar was zeker meer dan 45 euro)), al zullen anderen hier zeker anders over denken.

avatar van Oldfart
Dat valt niet tegen. Misschien iets voor met kerst.

avatar van Banjo
deze live uitvoering van pretty woman is Geweldig!
als hij nog leefde wilde ik naar zijn concert! het is zo jammer

ik mis trouwens wel een nummer en dat is de Great Pretender....

avatar van Droombolus
Het is een beetje mosterd na het kerstdiner, maarrruhh ...... op AmazonUK Marketplace kan je 'm al voor rond de GBP 16 skoren. Kom je met de huidige koers beneden de 20 euries uit .........

Schitterend overzicht van Roy Orbison. Er is een indrukwekkende selectie gemaakt, die reikt van zijn jonge jaren tot aan zijn dood. De reden dat ik dit 4* toeken en geen 4,5* is omdat niet alles even sterk is. Disc 1 is interessant voor die-hards, maar is (natuurlijk) nog niet van het niveau dat Orbison later zou behalen. Doe mij toch maar studio opnames i.p.v. deze demo's, al is het vanuit historisch oogpunt aardig om ze in bezit te hebben.

Disc 2 is mijn favoriete schijf uit deze set. Geen van deze nummers behoeven toelichting, daarom wil ik opmerken dat de geluidskwaliteit ontzettend goed is. Het is alsof de opnames in 2008 zijn gemaakt, zonder de oorspronkelijke sfeer teniet te doen. Deze cd vormt bovendien het beste één geheel (stilistisch gezien was Orbison toen minder veelzijdig).

Disc 3 en met name disc 4 vertonen geen vlekkeloze cohesie. De nummers van Mystery Girl komen bovendien beter tot hun recht binnen de context van het album. Verder zijn de 80ies nummers van disc 4 soms een beetje cheesy. Het is wel leuk dat je op deze manier veel soundtracknummers te pakken hebt. Daar is 'So Young' mijn persoonlijke favoriet van. Onbegrijpelijk dat deze de fysieke soundtrack van Zabriskie Point niet heeft gehaald.

En dan zit er ook nog een aardig boekwerkje bij.

Roy Orbison is meer een single artiest dan een album artiest. Er zijn talloze compilaties van Roy Orbison verschenen.

Voor wie zich in het uitgebreide oeuvre van de The Big O wil verdiepen is The Soul of Rock and Roll is een goede keuze. Je kunt luisteren meer dan 100 nummers: van het prille begin tot zijn dood eind jaren ’80, toen Roy een spectaculaire comeback beleefde.

Wil je meer lezen over een van de beste rock ’n roll zangers oit, klik dan op link WordPress.com

avatar van Poles Apart
Wel jammer dat het fabelachtige "Southbound Jericho Parkway" hier niet op staat. Afkomstig uit 1969, en een vreemde eend in de Orbison bijt. Zo'n beetje zijn eigen "Good Vibrations" of "A Day in the Life".