Gewoon op de link music klinken (bovenaan), en dit album valt gratis te downen, net zoals alle andere NTT releases. Voor diegenen die uit zijn op wat muzikale experimentatie.
Toch net wat ander werk van D.Compose dan wat ik kende. Meer soundscapes hier, minder dansbare tracks. Het enige nummer dat ook op Seed (eerdere release - wordt zo wel toegevoegd) staat vind ik dan ook het beste. Maar geen slecht minialbum, zeker wanneer je bedenkt dat het dus gewoon gratis te downen is.
"Threshold" opent het album met donkere drones, sluimerende waves en onheilspellende sferen, aangevuld met industriele samples. "Compound Eye" trekt die lijn door, maar voegt op ritme lijkende elementen toe. Geenszins dansbaar, maar het zijn in ieder geval geen pure soundscapes meer. Beste nummer van dit album is "Sn 100132-45", maar dan wel het origineel, niet de Exclipsect rmx. Een beetje droog in vergelijking met wat volgt. "Sn ..." is een lekker expressief, donker, gemeen en banging nummer. De basses waarmee het nummer opent geniaal, de chaos waarin het vervalt kort na de intro lekker mindblowing. Onnavolgbare ritmes, zwaar gedistorte samples en een zeer abstracte compositie. Naar het einde toe kalmeert de track lichtjes, maar toch een dikke 5* track. "Thresn ..." is weer een zwaar industrieel klinkende soundscape track, rmx van Duncan Avoid, medeoprichter van het label waar dit album om gereleased werd, en Belg! Maar eens meer van de man proberen horen.
Ik ben in ieder geval zeer blij met dit Belgisch initiatief, dat experimentele electronic een extra duwtje in de rug wil geven. Het album zelf is degelijk, als je van soundscape achtige muziek houdt. Voor noizecore fans, of fans van hardere electronic in het algemeen valt vooral "Sn 1000132-45" aan te raden. Toch had ik al bij al wat meer verwacht. 3*
Kleine re-evaluatie van het album. Vind het zo'n drie jaar later toch heel wat interessanter. Gaat wat verder dan Seed en is wat minder toegankelijk. Exclipsect rmx blijft een beetje vlak, maar de rest is toch echt wel de moeite. Iets minder een geheel, maar toch een mooi plaatje.