T.Raumschmiere - The Great Rock 'N' Roll Swindle (2002)

Duitsland
Electronic
Label: Shitkatapult

1. The Great Rock'n'roll Swindle (6:26)
  2. Bow Down Big Man to Get Your Credit, I Watch Your System and Spit Right at It (6:01)
  3. Willkommen Im Strom (1:51)
  4. Ravemusick (6:11)
  5. Nietenbolzen (4:47)
  6. Musick (6:33)
  7. Zartbitter (6:33)
  8. Monoblock (7:13)
Electro_
Ravemusick vind ik echt best wel heel erg slecht.

avatar van John Doe
Nooit door willen luisteren deze, laatst hele verzameling Raumschmiere maar gedelete. Vond de eerste nummers al zo oninteressant gecomponeerd dat ik een wellicht lekkere ''Zartbitter'' maar moet mislopen, dat is de prijs die je dan betaald. Had het maar een betere artiest moeten zijn Hij kan wel wat dingen, maar te weinig en een 'perfect' nummer rolt er dan zelden uit. Het zijn vaak die overactieve podiumbeesten die niet de rust bewaren om meerdere partijen mooi te maken trouwens.

Electro_
Dat is wel waar, maar vind ik het wel leuk om naar te luisteren.

Betere dingen vinden!

Tips?

avatar van John Doe
Detroit techno! Dat is nog eens een vet soort electro die ik de laatste maanden aan het ontdekken ben. De beste artiest in de detroit techno en grondlegger van de techno heeft een mooi verzamelalbum van beste tracks:
Juan Atkins - Metroplex 1985-2005
. Naar de roots dus. Daar waar al de sterkste nummers worden voortgebracht. Deze kan oa. brooklyn je aanbevelen. Daarna(ast) kun je nog gaan kijken in top 10's en 4,5-5-sterren albums uit stemmenlijsten Rustig laten bezinken en veel draaien In de nabije toekomst kun je met zulke muziek wellicht intensiever genieten.

John Doe schreef:
Deze kan oa. brooklyn je aanbevelen.
Hehe, deze ken je al. Mezelf iets te laat gecontroleerd. Vervangende tip: Autechre - Incunabula (1993) Gewoon doen Brooklyn en ik zeggen allebei ''5''. Eén van de grondleggende albums van de zogenaamde ''intelligent dancemusic'' Verder niet zo moeilijk om te begrijpen, wat ook de verdienste is van de artiest.

avatar van brooklyn
En vergeet Autechre - Amber niet. Trouwens, als je Detroit gaat checken moet je niet Carl Craig vergeten. De meester qua producties en remixen. Begin maar met Theo Parrish - Falling Up (Carl Craig remix)...

avatar van John Doe
Zeker. Ik gaf maar een beginnetje. ''Rhythim is Rhythim'' (Nummers: Strings of Life, It Is What It Is) en ''Inner City'' (Nummers: Big Fun, Good Life) zijn dan ook geweldige detroit classics die een genot zijn en je absoluut niet wilt missen.

Oja, deze komt ook wel van pas nu. Nummer 1 is de beste van Juan Atkins en de eerste technotrack ooit

op de één of andere manier vind ik dit een heerlijke plaat van T. Raumschmiere

vooral de mix van botte rauwe klanken en simpele melodietjes spreekt me erg aan

****

Electro_
Sorry voor de late reactie John Doe en brooklyn. Ik zal er naar op zoek gaan, sterker nog: Theo Parrish - Falling Up (Carl Craig Remix) is al aan het downloaden.

Edit: En ik zie net dat hij klaar is.

Electro_
Ik weet niet of dat wel wat voor mij is. Er gebeurt wat te weinig met de muziek voor nu. Misschien dat ik het na wat meer luisterbeurten meer ga appriciëren, alvast bedankt voor de tip.

brooklyn schreef:
Zarbitter vind ik echt best wel heel erg briljant

Dat is misschien een kleine overdrijving. Maar slecht is het ook niet.

brooklyn schreef:
Zarbitter vind ik echt best wel heel erg briljant

Dat vind ik net zo'n soort nummer als Ravemusick. Het schiet gewoon niet op. Bij T. Raumschmiere wil ik beukende beats met aanstekelijke melodietjes horen, anders niet.
Nu klink ik wel oppervlakkig trouwens.

Mja, beetje wel...
Ik heb nooit gesnapt waarom het in dit land zo nodig moet 'beuken' allemaal. Ik vind de platen niet mooier worden daardoor. En Zarbitter... prachtige track, mooie strijkers, ik hou wel van dat ingetogende net niet voluitgaande...

Electro_
Ik niet. Daar word ik echt zenuwachtig van.