Heroin - Heroin (1997)

17. Another (1:09)
  18. Destination (5:18)
  19. Untitled (3:36)
Woah, toffe band.
Het album had misschien wat korter gekunt, af en toe word het misschien wat eentonig,, maar intensiteit wint het dan toch.

Vrij doffe en rammelige productie, maar het stoort me nergens. \Qua sound heeft het een vrij eigen gezegd. Gitaar met veel feedback, speelse bas en ditto drums.
De zang is een van de meest intense die ik gehoord heb, bij dit soort bands.

Kortom een plaat vol met intensiteit, emotie en energie. Gaaf.
Niks aantrekken van de productie, gewoon dat voume wat omhoog gooien en je hebt een superplaat.
Ligt ergens tussen 4 en 4.5*, wie weet ooit nog hoger.

avatar van Eveningguard
Nou Niels, even eerlijk nu: Dit is gewoon een van de betere Screamo bandjes, toch?

avatar van niels94
O, dit lees ik nu pas

Nu, als je de 'algemene opinie' mag geloven: inderdaad. Mijzelf grijpt deze band echter niet zo vaak aan als veel andere bands dat doen. Alleen het gedeelte dat op het album uit 1993 staat vind ik echt heel sterk (die krijgt dan ook 4*). Goed? Absoluut. Maar de meesterstatus die sommigen deze band toebedelen hoor ik nog altijd niet. De muziek groeit echter nog altijd een beetje, elke keer dat ik het luister, dus wie weet, op een dag...