Robert Wyatt - His Greatest Misses (2004)

Rock / Electronic
Label: Rykodisc

1. P.L.A. (2:29)
  2. Worship (5:50)
  3. Heaps of Sheeps (4:58)
  4. Free Will and Testament (4:14)
  5. I'm a Believer (4:56)
  6. Sea Song (6:25)
  7. Little Red Robin Hood Hit the Road (6:09)
  8. Solar Flares (5:36)
  9. At Last I Am Free (4:18)
  10. Arauco (4:35)
  11. The Age of Self (2:51)
  12. Alien (6:50)
  13. Shipbuilding (3:04)
  14. Memories of You (2:59)
  15. Muddy Mouse (B) (0:51)
  16. Mister E (4:21)
  17. Foreign Accents (3:50)
avatar van Martin Visser
Via last.fm kwam laatst Shipbuilding voorbij. Dat blijkt op deze verzamelaar te staan. Prachtig nummer, en wat kwam het me bekend voor! Bleek het het prijsnummer van Elvis Costello te zijn, de samenwerking met Chet Baker op Punch the clock. Goed geprobeert meneer Wyatt. U heeft veel mooi gemaakt, maar Chet en Elvis overtreffen met deze cover, dat lukt u niet. Dat nummer is al zo perfect, dat valt niet meer te verbeteren.

kistenkuif
Zijn loopbaan wordt deze maand afgesloten met de publicatie van een een biografie en de release van een uitgebreide compilatie van zijn werk. Vooral deel 2 (Benign Dictatorships) is interessant omdat het allerlei opnamen betreft waarop Wyatt als gastmuzikant bij andere artiesten valt te beluisteren. Zie voor tracklist:

Domino USA | News | Robert Wyatt ? Different Every Time ? Out November 18th 2014 - dominorecordco.us