Schmutz - Lipservice (1985)

Belgiƫ
Label: Indisc

1. Another Chance (3:03)
  2. Grab You (2:10)
  3. Hold Me (3:11)
  4. Time Fades Away (3:04)
  5. Straight from the Heart (3:12)
  6. Love Games (2:25)
  7. Touch and Go (2:43)
  8. Very Clearly (3:20)
  9. Turn the Pages (2:29)
  10. Livin' It Up (5:10)
avatar van belpop16
Limburgse dans machine uit de 80's, van deze LP werden er 5 000 stuks van verkocht, de singel Love Games bleef wel hangen onderaan de BRT2 top 30 in 1984 waardoor iedereen meteen aan dat nummer denkt bij het horen van de naam Schmutz terwijl de groep meer pluimen had, vooral de afsluiter Livin' it up is een heuse discotheek track, de stevige beats en afgelikte synthesizers maken deze LP verder af, Schmutz betekent in het duits: vuiligheid maar dat is deze LP zeker niet, keurig gemaakt met leuke artwork maakt deze LP tot een schone voorbeeld van belpop- muziek.

De stem doet me enorm ergens aan denken maar kan er niet opkomen. Misschien OMD?!

De zanger is jong overleden begreep ik. Typische jaren '80 pop met een alternatief randje. Daar hield ik van en daar zal ik altijd van blijven houden (ook al heb ik dit album pas recentelijk ontdekt).

avatar van WesleyX16
Ik heb net gelezen dat niet de zanger is overleden in 2006, maar de toetsenist. De zanger is Guy Peeters en zijn broer de toetsenman, zoals dat daarin staat is Carlo Peeters. Hij kreeg een hartaanval tijdens een motorrit in Duitsland.