All the Saints - Fire on Corridor X (2008)

Label: Touch and Go

1. Shadow, Shadow (1:14)
  2. Sheffield (3:47)
  3. Farmacia (4:35)
  4. Regal Regalia (3:16)
  5. Hornett (6:08)
  6. Papering Fix (4:03)
  7. Leeds (3:04)
  8. Fire on Corridor X (4:02)
  9. Outs (3:48)
  10. Mil Mil (2:51)
Gallow
Shoegazer in combinatie met psychedelische rock. Er ligt veel nadruk op de goed onderbouwde drums met distortion van de gitaren, waardoor je een beetje stoner invloeden krijgt.

avatar van evil23
Deze cd blaast als een overdonderende storm dwars door je speakers.Een grote,donkere trip vol noise/shoegaze/doom die je iedere keer weer opnieuw wilt beleven.Superplaat!

avatar van azra
Ik heb het album ook eens beluisterd op hun myspace, naar mijn smaak was het het allemaal net niet. Heel aardig allemaal maar het wist met niet 100% te boeien. De drums waren naar mijn mening te nadrukkelijk aanwezig en het klinkt allemaal zo luchtig. Ik begrijp ook niet helemaal waarom dat evil23 het opschrijft als 'een grote donkere(?)' want ik vind het alles behalve donker.
Ik kan wel begrijpen dat mensen dit een goed album vinden maar het is niet helemaal mijn genre

azra schreef:
want ik vind het alles behalve donker.

Ik vind het zelf wel een donkere sfeer hebben vooral de stem die heel erg op de achtergrond staat. En dan die slepende riffs

avatar van azra
Dan zal ik het morgen nogmaals beluisteren met extra oplettendheid

avatar van evil23
Azra het gehele album is ook niet op hun My Space te vinden,het zijn slechts een paar tracks.De andere nummers zijn afkomstig van een E.P, zoals het stoner Rock nummer en de veel te lange experimentele track. Je kan beter een keer naar de hele cd gaan luisteren in een alternatieve platenzaak.Ik weet zeker dat je het te gek vindt! beste song van de cd is Papering Fix !

Gallow
Ik vind de afwisseling tussen logge stoner/rock nummers en rustig werk ook erg fijn.

Hornett t/m Fire on Corridor X is mijn hoogtepunt, een favoriet nummer kan ik niet aanwijzen.

avatar van evil23
Daar heb je helemaal gelijk in Gallow. Op de laatste cd staat gewoon geen slecht nummer.Naar de debuut EP ben ik ook op zoek maar daar is heel erg moeilijk aan te komen. Hoe heb jij eigenlijk All The Saints ontdekt ? en heb je toen meteen de cd gekocht ?

Gallow
Goede vraag hoe ik eraan gekomen ben, ik denk per toeval een keer op gestuit, volgens mij was het via lastfm dat ik erop stuite. Ik zocht naar aanverwante artiesten aan het stoner genre.

Daarnaast heb ik inderdaad gelijk de CD besteld (via Reptil71). Van een debuut EP heb ik eigenlijk nog nooit gehoord dacht dat dit hun debuut was.

Ravenous
Hmm.. hier moet ik toch eens even achteraan gaan denk ik

avatar van azra
Een light (of licht) versie van 120 days. Een drummer die zich duidelijk wilt bewijzen en de rest die allemaal mooi tezamen speelt. Ze hebben ook een duidelijke eigen sound die een duidelijke afstand houdt tot de luisteraar. Het klinkt af en toe net alsof het daar ginder in de verte gespeeld wordt en dat het door de wind meegesleept wordt en dan je oren bereikt. Om het dof te noemen is overdreven want het is duidelijk onderdeel in hun sound.

De luisterervaring is geweldig. Dit is een cd die gedraaid kan worden op een dagje autorijden naar een verre plaats. Het kan dienen als achtergrondmuziek maar zodra je de geluidsknop een draai naar rechts geeft dan is het duidelijk interessanter dan ‘slechts een achtergrondmuziekje’.

Qua niveau kan het mee met The Search maar muzikaal gezien kan het mij helaas geen rillingen geven en blijft het steken bij een beoordeling als goed.

avatar van evil23
Eindelijk is na 4 jaar de opvolger van Fire On Corridor X uitgebracht. Intro To Fractions is de titel van de tweede All the Saints cd. Een aanrader!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Redelijk album, wat niet helemaal uit de verf komt.
Ik mis een bepaalde drive op dit album, alsof ze zoekende zijn naar een sound die er nog niet helemaal uitkomt.