Larry Jon Wilson - Larry Jon Wilson (2008)

Country / Folk
Label: 1965

1. Shoulders
  2. Losers Trilogy (If I Knew What to Say / Bless the Losers / Things Ain't What They Used to Be and Probably Never Was)
  3. Heartland
  4. Long About Now
  5. Me with No You
  6. Feel Alright Again
  7. I Am No Dancer
  8. Goobye Eyes
  9. Rocking with You
  10. Thros My Hands Up
  11. Whore Trilogy (Louise / Sunset Woman / Frisco Mabel Joy)
  12. Where From
avatar van dudehere
Er zijn van die artiesten waarop de tijd geen vat lijkt te krijgen, Larry Jon Wilson is zo iemand.
Degene die de docu Heartworn Highways hebben gezien kennen hem misschien. Je ziet hem in de studio een poging doen om het nummer Ohoopee River Bottomland. Het kan ook zijn dat je 'm over het hoofd gezien hebt tussen giganten als Guy Clark en Townes van Zandt. Toch een beetje de 'story of his life'.

Alsof de tijd heeft stil gestaan hoor je 'm op deze plaat nog steeds. Gelukkig is zijn geweldige zware soulvolle stem ook gebleven.
En nog steeds op een kruk, zit hij losjes zijn nummers te improviseren. Net zo lang tot een nummer 'werkt' en deze op plaat kan.
Op deze plaat hoor je, nadat Larry zich door het 7 minuten durende Losers Trilogy heeft gewerkt, zelfs een opgeluchte lach en een klein applaus . Dit draagt bij aan de enorme directheid van deze plaat.
Hier en daar wordt hij ondersteund door de fiddle van Noel Sayre, die op het juiste moment enkele mooie accenten plaatst.

Maar het is toch vooral Larry Jon Wilson die hier de show steelt. Ach ja show, ik zie de man eerder rustig op zijn porch zitten, gitaar spelen en een verhaal of gewoon zomaar een gedachte op papier zetten. Op zo'n zondagmiddag waarbij je net nog even in de herfstzon kunt zitten voor je naar binnen moet omdat het echt te koud wordt.

avatar van Jetsertje
Heerlijk album, prachtig gezongen, mooi spaarzaam met instrumenten, precies goed. Echt zo' n winter/herfstplaat. Ik had er nog nooit van gehoord, zag t op alt.country, ff gedownd en m overtuigd uit de winkel gehaald. Mooie aanwinst voor 's avonds laat.

Dit is zo'n prachtig album en zo'n geweldige artiest. Zo authentiek en vanuit zijn hart gezongen. Jammer dat niet meer mensen dit kennen.

avatar van potjandosie
had nog nooit van Larry Jon Wilson gehoord, totdat ik een aantal van zijn nummers op 2 verzamelaars tegen kwam. op The Country Soul Revue verzamelaar "Testifying" waren dit het pareltje "Sapelo" en "Friday Night Fight At Al's", op Country Got Soul Vol. 1 het geweldige "Sheldon Churchyard". nummers die met kop en schouders boven de rest uitstaken. daar bovenop kwam de prima recensie van ene Angelo hier op MuMe van zijn 1e album "New Beginnings". dit vijfde en laatste naar hemzelf genoemde album is een regelrechte aanrader voor liefhebbers van o.a. Chip Taylor, Townes van Zandt, Tony Joe White, etc. het album voelt alsof je na 40 jaar een oude bekende tegenkomt en het meteen weer klikt. zoals men het hier op de site regelmatig heeft over muziek "die onder je huid kruipt", is dat zeker bij dit album het geval. op Wiki staat dat hij een Amerikaanse countryzanger was, maar dan doe je de man tekort. de man heeft een echte "strot", een machtige, soulvolle stem. zoals hierboven door tess58 vermeld, authentiek en vanuit zijn hart gezongen. de man maakt muziek die je "raakt". iets over de ontstaansgeschiedenis van dit album opgenomen in 2007 in Perdido Key, een laag gelegen eiland op de grens van Florida en Alabama. de afspraak was om los van wat optredens in lokale bars, in 7 dagen tijd opnames te maken voor een album. tijdens deze spontane sessies werden er 20 nummers opgenomen. alleen "Shoulders" werd in 2x opgenomen, alle overige nummers werden in "one take" opgenomen. je hoort alleen LJW op guitar en vocals. de viool partijen werden later ingespeeld door Noel Sayre en zorgen inderdaad voor mooie accenten. met songs als "Losers Trilogy"( 3 nummers in 1 geschreven door (Stuart Wright/Mickey Newbury/LJW), "Heartland" (Bob Dylan, Willie Nelson) en "Whore Trilogy"(eveneens 3 nummers in 1 (Louise, Sunset Woman, Frisco Mabel Joy) van (Paul Siebel/Dave Loggins/Mickey Newbury) weten de liefhebbers genoeg. er staan 5 originals van de man zelf op dit album. uit de liner notes zei de man desgevraagd in een interview "I'm not an introvert, but I'm private about myself". Not so private that he doesn't have one of the biggest underground followings in America. This is a very special songwriter, a very special musician, and a very special man. There's only one of him, and he's the best Larry Jon Wilson there is". de man afkomstig uit Swainsboro, Georgia/USA overleed in 2010. er moeten toch meer mensen in de lage landen te vinden zijn, die zijn muziek graag willen horen. in een ideale wereld....al weer een lange tijd "the best Larry Jon Wilson" there was.