Neil Halstead - Oh! Mighty Engine (2008)

Label: Brushfire

1. Oh Mighty Engine (4:29)
  2. Elevenses (2:17)
  3. Little Twig (3:36)
  4. Witless Or Wise (3:01)
  5. Paint a Face (2:49)
  6. Always the Good (4:29)
  7. No Mercy for the Muse (4:23)
  8. Sometimes the Wheels (4:21)
  9. Queen Bee (2:52)
  10. Spinning for Spoonie (4:34)
  11. A Gentle Heart (4:54)
  12. Baby, I Grew You a Beard (4:03)
avatar van wakingdream
tot nu toe vind ik deze iets minder dan zijn voorganger, maar miss moet ik nog even vaker luisteren

avatar van Kaaasgaaf
WAT?!
Nog maar 1 bericht en 2 stemmen bij dit album?!
Ik ken Halstead's eerste soloalbum nog niet, dus daar kan ik het niet mee vergelijken.
Slowdive ken ik uiteraard wel, maar dat is qua stijl natuurlijk totaal onvergelijkbaar hiermee.
Maar ik kan Oh! Mighty Engine niet met minder dan de volle 5 beoordelen, want dit is een van de mooiste luisterliedjesplaten die ik ken! De geest van Nick Drake waart hier rond en alle liedjes weten me te ontroeren.

avatar van Shangri-la
Ik vind de voorganger ook stukken beter dan deze, hier staan wel een aantal aardige songs op maar de Sleeping on roads staat er vol mee.

avatar van De Daniël
Dit wordt beter en beter.

avatar van Minneapolis
Als heel album ben ik er niet weg van.
Little Twig en vooral Witless or Wise vind ik wel mooie nummers.
Ben ik de enige die Herman van Veen's Anne hoort in Queen Bee?