Grindpad - Killing for a Living (2008)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Killing for a Living (2:44)
  2. Meat and Greed (3:02)
  3. Brains for Breakfast (2:33)
  4. Hell Flasher (2:03)
avatar van bennerd
Is dit niet het bandje van ons aller Max en Joep?

clutch
Yup, en dit is dus hun eerste EP, de 4 nummers zijn op hun myspace te luisteren. Gewoon lekkere deathmetal als je het mij vraagt, al had de productie wel wat vetter gemogen, al kan het natuurlijk ook komen door myspace. Meat and Greed is wel het vetste numertje van deze EP.

edris.
Welke van deze mannen zouden Max, Joep en Charles zijn?

avatar van aslan
aslan (crew)
en als je dit ep'tje achter de rug hebt snel een babyshake om alles door te spoelen!

Grindpad
Hee, wat cool, ik wist helemaal niet dat we erop stonden!
Ik zal zelf maar niet stemmen

Kan wel mededelen dat de nieuwe CD er aan zit te komen.
De drums staan er inmiddels op en eerdaags gaan de gitaarlagen erop.

De bedoeling is dat hij inderdaad vetter wordt dan deze EP want hoewel ik er nog steeds erg trots op ben, kan hij productioneel inderdaad nog wel wat dikker, daar heeft Clutch gelijk in.
Maar dat gaat volgens mij helemaal goed komen.

Thanx voor de goede beoordelingen mensen!
Ook in Aardschok waren ze erg positief en gelukkig kregen we op de meeste metalsites ook cijfers boven de 8.

Grindpad
nieuwe CD wordt dik zeg, oh......

Ik ben benieuwd naar de nieuwe CD. Deze EP vond ik al heel aardig, dus ik zal het zeker in de gaten houden.

Hoezo die drumsound??

jurado schreef:
Hoezo die drumsound??

kun je concreet benoemen wat je er zo slecht aan vind?
daar kan ik wellicht wat mee.

hou ook in je achterhoofd dat het geen productie van een paar duizend euro is he

avatar van jurado
Dat snap ik ja..maar zelfs met een beperkt budget zou ik persoonlijk voor een wat natuurlijker sound gaan.
De drums is ondaan van al zijn toon en ik neem aan ook getriggerd .
Begrijp me niet verkeerd de rest klinkt overtuigend genoeg ondanks het budget, ik kan alleen helemaal niets met de drumsound.

ja, je zijn getriggerd.
ze klinken inderdaad machinaal ja.

het is overigens wel allemaal zo ingespeeld, het is (de sound ten spijt) niet nep.

avatar van jurado
Het is iets wat je veel hoort in moderne metal , ik zie dat als muzikale onmacht.
De kick zo tikkerig mogelijk ,als of je naar een typemachine luistert, daarbij natuurlijk zo hard mogelijk in de mix.

Ok genoeg negatiefs nu, succes met de nieuwe plaat natuurlijk!

dank u!

na wat vertraging, wordt er as vrijdag de laatste hand aan gelegd.

komen 6 nummers op, hij gaat Grave Matter heten en qua productie denken we zelf dat we wel een stap voorwaarts hebben gezet.

6 nieuwe nummers?

ja, 6 nieuwe.

we hebben sowieso meer dan genoeg materiaal voor een goede full length maar we hopen middels deze schijf een deal binnen te halen.

anders moet je of blijven EP'en of een full length in eigen beheer gaan uitbrengen maar da's toch beholpen natuurlijk.

hopen dus dat het opgepikt wordt door een label

Aha, veel succes in ieder geval.

avatar van DJ-J.B
IJzersterk Grindcore plaatje...
ik heb ze nu al 2 keer Live gezien en ik blijf het een fantastische band vinden!!!
hoop ze snel weer eens live te zien!
Ik kijk uit naar het nieuwe album van deze Neder-Grind-knulletjes:)

in dat geval:
zaterdag 24 oktober in DB's. Utrecht
zaterdag 31 oktober in Jacobiberg, Arnhem

12 december To Hellfest, Goes

en bekijk www.myspace.com/grindpad

de nieuwe CD is uit, "Grave Matter" en ik denk (hoop) dat wanneer je deze al goed vond, je aangenaam verrast zult zijn